Plovila iz kanala pri Sečoveljskih solinah na prodaj že za en evro

Magazin 17. Maj 202413:21 0 komentarjev
Plovila v ZC Dragonja
Foto: Okolje Piran

Piransko komunalno podjetje je objavilo poziv za javno zbiranje ponudb za zapuščena plovila, ki so jih odstranili iz Kanala sv. Jerneja pri Sečoveljskih solinah. Izhodiščna cena za posamezno plovilo znaša en evro.

Iz Jernejevega kanala, ki je dovodni kanal Sečoveljskih solin, je piransko komunalno podjetje odstranilo 27 zapuščenih plovil, ki jih zdaj prodaja.

Plovila niso registrirana, nimajo identifikacijskih oznak, lastniki pa niso znani oziroma v zadnjih dveh letih kljub večkratnim pozivom plovila niso prevzeli.

Vsa plovila, ki so različnih velikosti in materialov, so v Zbirnem centru Dragonja, kjer si jih lahko potencialni kupci po predhodnem dogovoru tudi ogledajo. Kupiti je mogoče tako jadrnice kot manjše čolne, ki se prodajajo po načelu “videno-kupljeno”, brez možnosti kasnejših reklamacij.

Plovila v ZC Dragonja
Foto: Okolje Piran

Vsi potencialni kupci lahko ponudbe oddajo do 30. maja do 12. ure na naslov Javno podjetje Okolje Piran, d. o. o, Arze 1b.

Kuverta mora biti zaprta, na njej pa mora biti oznaka “NE ODPIRAJ – PONUDBA ZA NAKUP PLOVILA“. V ponudbi morajo biti navedeni ponudbena cena, zaporedna številka plovila, ki ga želi kupiti, ter polni naziv in naslov pošiljatelja.

Če bo več ponudnikov ponudilo enako ceno za posamezno plovilo, bo prodajalec izvedel dodatna pogajanja o ceni. Vse stroške v zvezi s prodajo in odvozom plovila krije kupec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!