Italija izredne razmere zaradi covida-19 podaljšala do sredine oktobra

29. 7. 2020, 15:20 | Aktualno | Vir: STA
Italija izredne razmere zaradi covida-19 podaljšala do sredine oktobra (foto: Xinhua/STA) Xinhua/STA

Italijanski parlament je izredne razmere zaradi covida-19 podaljšal do 15. oktobra, in s tem vladi omogočil, da tudi v prihodnjih mesecih brez potrditve v parlamentu sprejema ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, poročajo tuje tiskovne agencije. Šestmesečne izredne razmere bi se brez podaljšanja sicer iztekle v petek.

Za podaljšanje izrednih razmer, ki bodo vladi premierja Giuseppeja Conteja dale več pristojnosti v boju proti covidu-19, je danes glasovalo 286 članov italijanske poslanske zbornice, 221 jih je bilo proti. Pred tem je v torek zvečer za podaljšanje izrednih razmer glasoval že senat.

Poslance je k podaljšanju izrednih razmer v torek pozval premier Conte. "Odprava izrednih razmer bi pomenila propad celotnega sistema zaščite in preprečevanja, ki smo ga vzpostavili v preteklih mesecih," je poudaril. Dodal je, da bodo s podaljšanjem tega ukrepa ohranili sistem ukrepov, zaradi katerega je Italija varna za Italijane in tujce, ki jo želijo obiskati.

Italijanski premier je izredne razmere zaradi novega koronavirusa razglasil 31. januarja, potem ko so pri kitajskem paru v Rimu potrdili okužbo. Od začetka epidemije je v Italiji umrlo več kot 35.000 bolnikov s covidom-19, z novim koronavirusom se je okužilo več kot 246.000 ljudi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri