Jutarnji list objavil fotografije Kacina, ki dan po grožnjah z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam čisti svoj bazen na Krku

14. 8. 2020, 13:13 | Aktualno

              Jutarnji list objavil fotografije Kacina, ki dan po grožnjah z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam čisti svoj bazen na Krku (foto: STA) STA

Jutarnji list je na spletni strani objavil sveže fotografije Jelka Kacina na njegovem vikendu na otoku Krk. Ob tem so zapisali, da medtem ko Slovenci Hrvatom grozijo, da jih bodo uvrstili na rdeči seznam, Kacin sproščen in v kopalkah na svojem dvorišču na Krku opravlja hišna opravila. 

"Dan po tem, ko je Hrvatom zagrozil, da bodo za vse, ki se s Hrvaške vračajo v Slovenijo, uvedli 14-dnevno karanteno, je Kacin sedel v avtomobil in se odpeljal na Jadran. Naši fotografi so ga ujeli na dvorišču njegove poletne rezidence v naselju Klimno na Krku, kako sproščen in v kopalkah čisti svoj bazen," so še zapisali.

Zjutraj že na naslovnici

Jutarnji list je sicer že na današnji naslovnici tiskane izdaje objavil novico o Kacinu, kjer so zapisali, da se zdi, da je govorec slovenske vlade za covid-19 Jelko Kacin Hrvaški zagrozil z ukrepi ob vrnitvi slovenskih državljanov s počitnic na Jadranu le nekaj dni po tem, ko se je sam vrnil s hrvaškega otoka Krk. Ob tem ocenjuje, da Slovenci zaenkrat zgolj grozijo z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam.

Časnik povzema Kacinovo izjavo, da bi se Hrvaška zaradi zvišanja števila na novo okuženih lahko znašla na slovenskem rdečem seznamu, kar bi pomenilo, da bi morali tisti, ki bi se vrnili s počitnic na Hrvaškem, v obvezno 14-dnevno karanteno.

Jutarnji list še piše, da ima družina Kacin v kraju Klimno na Krku hišo, v kateri je vladni govorec skupaj z družino prejšnji teden preživel najmanj dva dneva. Navaja tudi izjave lokalnih prebivalcev, ki o družini Kacin govorijo kot o ljudeh "lepega vedenja in nekoliko zadržanih", ki jih je možno videti le v trgovini ali v restavraciji.

Zagrebški dnevnik piše, da Slovenci zaenkrat zgolj grozijo z uvrstitvijo Hrvaške na rdeči seznam.

Vodja hrvaškega turističnega združenja Veljko Ostojić je ocenil, da bi bila uvrstitev Hrvaške na slovenski rdeči seznam velikanski problem za hrvaški turizem.

Nekdanji hrvaški minister za turizem Ostojić pa meni, da bi Hrvaška čim prej morala poskrbeti, da ne bo razlogov za izjave, kot so bile Kacinove. Ocenjuje, da ni pametno žrtvovati turistične sezone zaradi nekaj porok ali nočnih klubov. Pričakuje, da bo glavna turistična sezona trajala še najmanj mesec in pol. Če ne bo dodatnih ukrepov, lahko Hrvaška izgubi milijarde evrov od turizma, je opozoril.