Union hoteli v koronski krizi z inovativno rabo kapacitet

21. 9. 2020, 15:21 | Aktualno | Vir: STA

              Union hoteli v koronski krizi z inovativno rabo kapacitet (foto: Bor Slana/STA) Bor Slana/STA

Skupina Union hoteli, ki ima pod svojim okriljem pet hotelov v središču Ljubljane, v luči koronske krize išče nove priložnosti za zapolnitev obstoječih nepremičnin. Tako v nekaterih hotelih sobe nudijo v najem študentov, drugod pa nepremičnine oddajajo za potrebe pisarniških prostorov, so navedli v sporočilu za javnost.

Pod okrilje Union hotelov sodijo Grand Hotel Union, Uhotel, Hotel Lev, Central hotel in The Fuzzy Log.

Kot so poudarili v skupini, se od uradne razglasitve epidemije nove koronavirusne bolezni v začetku marca letos večina panog v Sloveniji in svetu sooča s težjimi poslovnimi razmerami, med njimi tudi hotelska panoga. Že od začetka izrednih razmer zato v njihovih hotelih poleg tradicionalnih poslovnih modelov za svoje stranke iščejo tudi nove priložnosti.

Tako oddajajo razpoložljive hotelske enote v najem študentom v prenovljenem Central hotelu in novem mladinskem hotelu The Fuzzy Log, nepremičnine oddajajo za potrebe pisarniških prostorov, aktivno pa tudi komunicirajo z domačimi turisti s ponudbo različnih paketov doživetij za preživljanje krajših počitnic v Ljubljani, za katere lahko gosti unovčijo tudi turistične bone. Med njihovimi ponudbami je tista, pri kateri obiskovalcem ob prenočitvi pripada za 100 evrov bonov za nakupovalno središče. V tujini svojo ponudbo medtem tržijo zlasti na trgih, iz katerih je Slovenija dosegljiva z avtomobilom.

"Večina uvedenih poslovnih rešitev se je pokazala kot uspešna, saj so kapacitete za oddajo sob študentom, zaradi izjemnega zanimanja, že skoraj povsem zapolnjene in poslovni cilji doseženi. Prav tako je tudi ponudba paketov za unovčenje turističnih bonov deležna obetavnega odziva in priljubljenosti med domačimi gosti," so dodali.

Skupina Union hoteli si bo, kot so še navedli, tudi v prihodnje nenehno prizadevala optimizirati prihodke od nepremičnin z iskanjem in uvajanjem novih poslovnih modelov. Tako bodo med drugim naredili vse za ohranitev delovnih mest za zaposlene v izrednih poslovnih razmerah.

Koronska kriza je močno prizadela slovenski turizem. Po oceni Slovenske turistične organizacije bo mednarodnih prihodov glede na lani za 70 odstotkov manj. Država je sicer panogi na pomoč priskočila z ukrepom turističnih bonov, ki pa je napolnil zlasti hotele na Obali, v gorskih destinacijah in v termah, medtem ko mestnim hotelirjem ni prinesel večjega učinka.