D. D. | 6. 6. 2023, 06:30

Lahko si vsaj napasete oči, če si jih že ne morete privoščiti: 5 najdražjih avtomobilov na svetu (FOTO)

Profimedia

Odkrijte pregrešno drage avtomobile, ki vas bodo pustili brez sape.

Ta enkratna vozila, rezervirana za bogato elito, zaradi svoje edinstvene zasnove in velike količine konjskih moči pritegnejo pozornost, kjerkoli se pojavijo. Ker so zmogljivi, zapeljivi in izvirni luksuzni avtomobili z leti vedno boljši, se zvišujejo tudi njihove cene. Toda kateri so najdražji avtomobili na svetu in koliko stanejo?

Rolls-royce boat tail: 24,5 milijona evrov

Rolls-royce boat tail je daleč najdražji novi avtomobil vseh časov. Ta 18,7 metra dolgi kabriolet s starinskim in sodobnim dizajnom poganja motor V12 z dvema turbinama. 'Potujoča jahta', kot avto imenujejo poznavalci, je bila izdelana v samo treh primerkih.

Profimedia

Bugatti la voiture noire: 17 milijonov evrov

Ta hiperavtomobil je izdelan ročno, karoserija pa je v celoti iz ogljikovih vlaken. Poganja ga 8-litrski 16-valjni motor, s pomočjo 1500 konjskih moči pa 100 kilometrov na uro doseže v pičlih 2,4 sekundah

Twitter/Giovanni Staunovo

Pagani zonda HP barchetta: 16,7 milijona evrov

Horacio Pagani iz istoimenskega podjetja je dal ta konceptni avtomobil izdelati zase in še za dva srečna neznana lastnika. Roadster je ob predstavitvi povzročil veliko hrupa, njegove tehnične lastnosti pa za zdaj ostajajo skrivnost.

Profimedia

Rolls-royce sweptail: 12,3 milijona evrov

Rolls-Royce se je ponovno znašel na tem seznamu, a tokrat z bolj drznim dizajnom. Konceptni avtomobil sweptail je bil narejen po naročilu, navdušenci so ga poimenovali kar "avtomobilski ekvivalent visoke mode". Avto ni samo dobrega izgleda, temveč se ponaša tudi z izjemno močjo, pod pokrovom se namreč skriva motor V12 s 453 konjskimi močmi.

Profimedia

Bugatti centodieci: 8,5 milijona evrov 

Kot naslednji na seznamu se je končno znašel tudi avtomobil s ceno, nižjo od 10 milijonov evrov. Bugatti centodieci je zgrajen na osnovi modela bugatti chiron. Avto s pomočjo 1600 konjskih moči in 8-litrskim motorjem V16 doseže največjo hitrost 236 kilometrov na uro

Profimedia

Lamborghini veneno: 7,8 milijona evrov

Lamborghini veneno, roadster, ki s svojimi kozmičnimi krivuljami, navdihnjenimi z aeronavtiko, kljubuje zakonom gravitacije. Ta hiperavtomobil, ki so ga izdelali le devetkrat, sicer ne more leteti, lahko pa s 6,5-litrskim motorjem V12 doseže hitrost 221 kilometrov na uro.

Profimedia

Maybach exelero: 7,4 milijona evrov

Kupe marcedes-maybach exelero je visoko zmogljiv športno zasnovan dvosed z biturbo motorjem V12. Nastal je v sodelovanju s podjetjem Fulda (hčerinsko podjetje Goodyear), ki ga uporablja za testiranje in promocijo nove serije pnevmatik. Avto se ponaša z izjemnimi karakteristikami, med drugim doseže hitrost 100 kilometrov na uro v samo 4,4 sekunde, v idealnih okoliščinah pa lahko doseže neverjetnih 380 kilometrov na uro

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.