Uredništvo | 17. 5. 2024, 21:39

Znano je, kaj bo z dojenčkom, ki so ga okrvavljenega našli v košu za smeti: ko ga odpustijo iz bolnišnice, bo ...

Profimedia

Nesrečni malček še vedno nima niti imena in priimka.

Dojenček, ki so ga pred dnevi našli v smetnjaku na območju Zaprešića v Zagrebu, je še vedno v bolnišnici. Malčka so našli okrvavljenega in zavitega v odejo, imel pa naj bi tudi poškodbe glave. Hrvaški mediji ob tem že poizvedujejo, kaj bo z otrokom, ko ga bodo odpustili iz bolnišnice.

Profimedia

Kdo mu bo dal ime in priimek?

"Otrok se mora okrepiti in izpolniti pogoje za odpust iz bolnišnice. Z zdravniki smo v stiku in na podlagi njihove ocene bomo vedeli, kdaj bo otrok lahko odpuščen. Potem pa bo verjetno končal v Domu za otroke v Nazorovi," je za hrvaško Novo TV povedal vodja območne službe Centra za socialno delo Zaprešić Krešimir Hojsak.

Otrok sicer pogoje za posvojitev izpolni šele tri mesece po rojstvu, je pojasnil Hosjak in dodal, da bo malček v Nazorovi dva ali tri mesece, potem pa bo center za socialno delo začel postopek posvojitve. Otrok v tem trenutku nima še niti imena in priimka. Dodelili mu ju bodo uslužbenci centra za socialno delo.

Hrvaška policija primer intenzivno preiskuje.

Hrvaška policija primer intenzivno preiskuje.

Profimedia

Potencialni posvojitelji že vstopajo v stik s centrom

"O tem odločamo timsko. Naše vodilo je, da bo otrok zaščiten, da so začiteni njegova dobrobit in njegove pravice," je še povedal Hojsak, ki je razkril tudi, da so potencialni posvojitelji že začeli stopati v kontakt s centrom za socialno delo, njihova enota pa je v stiku tudi z drugimi regionalnimi centri, ki bi morda lahko našli ustreznega possvojitelja, ko bo otrok izpolnil pogoje.

Hrvaška policija sicer še zmeraj intenzivno preiskuje, kako se je malček znašel v smetnjaku. Policisti so sporočili, da pregledujejo posnetke, opravljajo razgovore z zdravniki in delajo vse, da bi ugotovili, kdo je novorojenčka pustil v smetnjaku. 

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu