"Adidas je znamka, ki jo večina obožuje, a tega si enostavno ne bi smeli dovoliti"

Nova kolekcija

13. 8. 2020, 15:31 | Moda in dizajn

              "Adidas je znamka, ki jo večina obožuje, a tega si enostavno ne bi smeli dovoliti" (foto: adidas) adidas

Takole se glasi samo eden izmed naslovov na več modnih spletnih straneh, nanaša pa se na adidasovo objavo njihove posebne kolekcije ženskih natikačev.

Gre za kolekcijo, ki so jo pri adidasu naredili v sodelovanju z rusko modno stilistko in manekenko Lotto Volkovo.

adidas

Novo kolekcijo so nekateri modni novinarji opisali kot bizarno in nedostojno blagovne znamke, kot je adidas.

adidas

A glede na to, da Lotto Volkovo nekateri modni poznavalci vidijo kot vzhajajočo zvezdo na svetovni modni sceni, je morda ravno njen pristop k modi, ki gre nekako takole: "tako grdo, da je že lepo", prepričal adidas, da so šli v sodelovanje.

Mi samo dodajamo, da so s številnimi kritikami (in pohvalami) o novi kolekciji vsaj za marketing odlično poskrbeli.

Kolekcija športnih oblačil

Adidas z Lotto ni šel v sodelovanje samo pri omenjenih natikačih, ampak so izdali celotno posebno kolekcijo oblačil in drugih dodatkov. 

adidas
adidas
adidas

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

Kdo je Lotta?

Lotta Volkova je že nekaj časa najbolj iskana modna stilistka, s katero si želijo delati vsi. Je poosebljenje novega gibanja v modi, vse bolj zabrisane meje med ulično in visoko modo.

Lotta Volkova Profimedia

Lotta Volkova

Lotta se je leta 1984 rodila v ruskem Vladivostoku. In kot upornica se je rodila upornikoma. Oče je namreč pri 16 letih v Sibiriji sedel na vlak in postal kapetan čezoceanskih ladij. Mati, profesorica fizike na medicinski fakulteti v Vladivostoku, jo je že v dekliških letih učila, da naj stvari počne, kot se njej zdi najbolje. Mama je poslušala Led Zepelline, najbolj ji je bila pri srcu pesem Whole Lotta Love, zato ji je dala ime po srednji besedi njene najljubše pesmi. Lotta.

»Mami se je to zdel upor proti komunizmu, proti butasti ideji vnaprej predvidenega življenja. Obsedeno je poslušala glasbo iz postpunkovskega obdobja. V mojo dušo in srce je vsadila tudi ljubezen do mode. Pri 12 letih me je namreč peljala na nakupovalne pohode po Tokiju in Londonu, kupila mi je Pradine čevlje in Galianov pulover, tudi sama je nosila Galiana, bili sva hip, že tedaj. Moja mama je drobna in ima gromozanske joške in svetle lase. Sem kot ona (smeh).«

Socio-politični položaj v zgodnjih devetdesetih letih 20. stoletja je zelo vplival na modni okus Lotte Volkove. Po letu 1991 so kulturni vplivi iz zahodne Evrope in ZDA nebrzdano pljusknili čez meje vzhodne Evrope.

»Nenadoma smo lahko na televiziji spremljali vse nore oddaje in ljudje so se začeli pogovarjati o modi in umetnosti. Mislim, da je to ruska značilnost, da namreč nekaj opazimo in to zelo hitro in učinkovito posnemamo,« je prepričana Volkova. »Zame je moda vselej bila odgovor na eno in isto vprašanje: Kako drugačen si lahko od drugih?«

Njen slog je njena osebna valuta. Lotta Volkova je ezoterična ženska, kot sama pravi, je njen slog novodobni grunge za 'like' generacijo.