Frizerji najbolj popularnih zagrebških salonov o TRENDIH frizur za 2021!

Vrača se SHAG!

17. 12. 2020, 15:01 | Moda in dizajn

              Frizerji najbolj popularnih zagrebških salonov o TRENDIH frizur za 2021! (foto: profimedia) profimedia

Nekaj najbolj znanih zagrebških frizerjev je za Divo spregovorilo o trendih frizur za leto 2021. Vsakega od njih gre seveda prilagoditi lastni osebi in življenjskemu stilu.

Ivan Pervan (Pervan Hair Salon) je za najpomembnejši trend v 2021 najavil t.i. shag frizuro.

"Striženje poteka v slojih, rezultat pa je živahnost in polnost teksture. Shag odlično pristoji tako dolgim kot kratkim lasem, saj jo je enostavno oblikovati, ker je svoje naredilo že striženje. Takšen tip frizure in mehkega striženja na vseh dolžinah las gre kombinirati s skrajšanimi prameni, ki uokvirjajo obraz, idealen pa je tudi v kombinaciji z velikimi kodri."

Evelin Benković (Salon Evelin) pa je povedala, da nas trend vrača v leto ali dve nazaj, ko so v ospredje ponovno stopile barve in pramena. Glede na to, kar spremlja na svetovni sceni, naj bi se vračalo personalizirano striženje.

"Do tega trenutka so bili v modi dolgi barvni parmeni in razne tehnike, kot so: balayage in ombre. Zdaj pa v ospredje prihaja super-personalizacija, ki smo jo v striženju spoznali že v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je to tehniko svetu prvič predstavil frizerski mag in vizionar Vidal Sassoon. V Veliki Britaniji je Tony&Guy najavil popoln povratek sedemdesetih, zato se zdaj toliko govori o shag frizurah in resicah, ki pokrivajo čelo v obliki zavesic, pa tudi tiste, ki so čisto kratke. Tu je seveda še pixie frizura, ki je lahko kratka ali poldolga."

Evelin še dodaja, da se skupaj s personaliziranim striženjem vrača tudi Rachel frizura - t.j. slojno striženje s prameni, ki komaj kaj odstopajo od temeljne barve.

"Posebne tehnike striženja zahtevajo bolj umirjene barvne prehode, tako da so razlike v barvnih niansah maksimalno v tonu ali dveh. To omogoči teksturo, ki dovoljuje slojno striženje."

Evelin dodaja, da bodo te posebne tehnike striženja v veliko veselje tistim frizerjem, ki so radi kreativni.

"Gre za vrnitev sedemdesetih, ko je bila v fokusu osebnost, dobrodošli pa sta bili tudi drugačnost in samosvojost. Vrača se avtentičnost, zato verjamem, da bodo prihodnj leto frizure še bolj drzne, v našem salonu smo zato tem trendom že pričeli slediti."

Arijana Barić (Salon Vikler i ruž) k trendom za leto 2021 dodaja daljši paž (ki naj sega do ramen ali malo čez ramena).

"Ko je govora o dolžini las, moramo vedeti, da so za ženske krajše frizure že lasje, ki segajo čez brado, torej tudi bob ali paž frizure. Te frizure so videti izjemne, ko dobijo na volumnu, in kot takšne ne gredo nikoli iz mode. Trendi letošnjega leta so sicer narekovali nekoliko strožje in mehkejše striženje. Odslej bo potrebno malce bolj naglasiti resice, ki naj bodo mehko oblikovane in s stanjšanimi vrhovi, da bi bile videti bolj naravne. Ko gre za barve, pa ni nobenega dvoma več. Absolutni hit že postajajo tople nianse, ki jih je mogoče kombinirati s sorodno toplimi podtonu. Največ povpraševanja bo po barvah od temne čokolade do ingverja in zlato-blond odtenkih. Te bo mogoče s kombinacijami raznih tehnik in freestyle pramenov še dodatno razgibati. Medtem ko so bili zadnja leta zelo popularni valoviti lasje v različnih variacijah, bodo prihodnje leto najbolj poularne naravno (messy) posušene frizure in t.i. fen-frizure, ki bodo sporočale: 'Ne, nisem ravno od frizerja.'"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIKLER I RUŽ (@vikleriruz)

Marina Ivanković (Frida Hair Salon) k povedanemu še dodaja trend, ki že osvaja generacijo milenijcev.

"Pletene kite, dvignjene ležerne frizure in lasni vložki vpadljivih in močnih barv - to je tisto, kar je všeč tej generaciji. Tak videz gre z roko v roki z ležernejšim življenjskim stilom."

Vir: Diva