Lara Terstegen: "V popolni harmoniji s kožo, ker ima bioidentično obliko naravnega Q10!"

26. 11. 2019, 12:05 | Promocijsko sporočilo

              Lara Terstegen: "V popolni harmoniji s kožo, ker ima bioidentično obliko naravnega Q10!" (foto: Nivea Press) Nivea Press

V iskanju svetega grala pomlajevalnega učinka na kožo obraza gre po novem staviti na kombinacijo najčistejšega  koencima Q10, ki je stoodstotno enak kožnemu, in dokazano blagodjenega arganovega olja.

O novi kolekciji NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING, ki to kombinacijo že uteleša, je na nekaj najbolj zanimivih vprašanj o novosti odgovorila dr. Lara Terstegen iz oddelek za raziskave in razvoj, Beiersdorf AG.

Zakaj so novi izdelki proti gubam za suho in zahtevno kožo tako posebni?

Linija vsebuje tri visokokakovostne izdelke proti gubam, ki so prilagojeni za suho do zelo suho kožo. Nova formula združuje hranilni učinek ekološkega arganovega olja, ki je bogat z maščobnimi kislinami omega-6 in omega-9, in novo aktivno sestavino NIVEA Q10, ki je zdaj stoodstotno enaka kožnemu koencimu Q10 zaradi posebnega procesa fermentacije z naravnimi kvasovkami. Nova formula je bila preizkušena in vitro in rezultati so pokazali, da daje naravno zaščito pred staranjem in zaščitne antioksidante, obenem pa kožo nahrani.

Zakaj ste se za dodatni hranilni učinek odločili za uporabo arganovega olja? Katere posebne lastnosti ima kot aktivna sestavina pri negi kože?

Arganovo olje je že stoletja znano po svojih lepotilnih lastnostih. Dragoceno olje iz oreščkov arganovca je bogato s spojinami, ki blagodejno vplivajo na kožo: esencialne maščobne kisline z blagodejnim učinkom na bariero kože, polifenoli z močnim antioksidativnim učinkom in velika količina vitamina E, ki je celo večja kot pri oljčnem olju. Nenasičene maščobne kisline v arganovem olju imajo blagodejen učinek na celovitost povrhnjice. Od nje je v veliki meri odvisna funkcija bariere kože. Na ta način formula z arganovim oljem od znotraj ščiti kožo pred suhostjo.

Demonstracija na našem modelu kože je pokazala blagodejni potencial novega olja Q10 za obraz, ki vsebuje arganovo olje. Olje smo nanesli na kožo in kmalu za tem lipide obarvali s fluorescentnim barvilom za vizualizacijo. Poskus je dokazal, da olje Q10 prodre v zgornjo plast modela kože in jo oskrbi z lipidi bariere.

Zakaj formula s koencimom Q10 in arganovim oljem deluje tako optimalno? Kako prepreči staranje kože?

Koencim Q10 je močna anti-age aktivna sestavina, ki deluje na celični ravni in zagotavlja boljšo oskrbo z energijo. Formula z arganovim oljem dodatno nahrani kožo in zagotavlja boljšo celovitost bariere, da koža postane gladka in zdravega videza. Formula vsebuje kombinacijo dveh aktivnih sestavin, zato zelo učinkovito deluje proti staranju kože.

Koencim Q10 je zdaj stoodstotno enak kožnemu. Kaj to pomeni in kakšen učinek ima kožni enaka formula na mojo kožo?

Izdelki NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING proti gubam za suho in zahtevno kožo vsebujejo vrhunsko in naravno kakovost koencima Q10, ki je zdaj stoodstotno enak tistemu, ki je prisoten v koži. Gre za najčistejšo kakovost, ki je dostopna na trgu. Zaradi procesa fermentacije z naravnimi kvasovkami ta Q10 čiste kakovosti deluje v popolni harmoniji s kožo. Ker ima bioidentično obliko, lahko naš Q10 kar najbolje učinkuje kot naravna zaščita pred staranjem in kot zaščitni antioksidant.

Ali lahko razložite novi proces fermentacije z naravnimi kvasovkami? Kakšna je razlika v primerjavi s prejšnjim procesom bakterijske fermentacije?

Pri naravni fermentaciji nastane tako imenovana all-trans izomerna oblika, ki je biološko enaka koencimu Q10, ki nastaja v človeškem telesu. Ta proces je edini način, da zagotovimo čisto, visoko kakovost izdelka, ki je tudi najčistejši koencim Q10 za komercialno uporabo, dostopen na trgu.

Zakaj koža, ki se stara, potrebuje več vlage?

S staranjem opazimo, da čas vpliva na številne značilnosti kože. Ena od njih je izguba vlage. Koža je včasih srbeča, suha in razpokana. Do tega pride zaradi slabšega shranjevanja tekočin v zreli koži. Koža ne more več tako dobro shranjevati vlage, zato je manj samozadostna in slabše zaščitena. Ta oslabitev bariere kože lahko sčasoma povzroči linije in gube.

Kakšna je razlika med NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING dnevno kremo proti gubam in NIVEA NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING večnamenskim oljem proti gubam?

Izdelka delujeta v popolni simbiozi. Medtem ko dnevna krema poskrbi za učinkovito podlago, ki podnevi vlaži kožo, olje nudi dodatno nego, ki jo potrebuje zelo suha koža. Olje okrepi bariero kože in daje razkošen občutek mehke kože. Olje se lahko uporablja tudi zvečer ali se ga zmeša s podlago za dodaten sijaj kože.

Ali olje povzroča mastno kožo in neželen lesk?

V naših potrošniških študijah na terenu smo dobili odgovore, da so izdelki liije NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING proti gubam za suho in zahtevno kožo nemastni in ne puščajo lepljivega filma na koži. Namesto tega koži podarijo mladosten, sijoč videz in so idealni za vsakodnevno nego.

Kako natančno je treba uporabljati izdelke in kako jih vključiti v redno vsakodnevno nego obraza?

Dnevno in nočno kremo vsak dan nanesite na očiščen obraz. Za najboljši rezultat nego dopolnite z NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING nočno kremo proti gubam in večamenskim oljem proti gubam. Nemastno olje za obraz z več učinki zagotavlja čudovit občutek na koži in za seboj ne pušča nobenega filma. Razvito je bilo posebej za potrebe suhe in zelo suhe kože ter ga lahko uporabljate glede na vsakodnevne potrebe kože: Uporabite eno kapljico za še bolj sijočo in osvetljeno kožo, dve kapljici za globinsko nego za zdravo, nahranjeno kožo in tri kapljice za negovalno masko, ki takoj poskrbi za sproščeno in bolj gladko kožo. V hladnejših dneh ali ko koža potrebuje dodatno energijo, preprosto zmešajte kapljico olja s svojo najljubšo dnevno kremo Q10.

Želeno količino kanite na dlan in olje nežno vmasirajte v kožo obraza in vratu. Izdelek lahko nanesete neposredno na očiščen obraz ali takoj po uporabi kreme.

Ali so izdelki primerni tudi za zelo suho, a mlajšo kožo?

Da. Kadar koža potrebuje dodatno energijo, ker je zelo suha, ali v hladnejših dneh, ko je koža že na splošno lahko bolj suha, preprosto zmešajte eno ali več kapljic olja s svojim najljubšim NIVEA Q10 EXTRA NOURISHING izdelkom proti gubam.

Izdelki vsebujejo ZF 15. Ali je treba uporabiti tudi izdelek za zaščito pred soncem?

Dnevna krema vsebuje ZF 15 in ščiti pred UVA- in UVB-žarki, ki povzročajo prezgodnje staranje kože. Številni dermatologi menijo, da ZF 15 predstavlja dobro osnovno zaščito za vsakodnevne dejavnosti. Ob intenzivnejši izpostavljenosti soncu, npr. na plaži ali pri delu na prostem, priporočamo uporabo izdelka, ki ima vsaj ZF 30, kot so NIVEA SUN izdelki za zaščito obraza pred soncem.

      

Podjetje Beiersdorf AG je vodilni ponudnik inovativnih, visokokakovostnih izdelkov za nego kože in ima več kot 135 let izkušenj v tem tržnem segmentu.

* Vir: Euromonitor International Limited; NIVEA glede na ime krovne blagovne znamke v kategorijah nege telesa, nege obraza in nege rok; po vrednosti maloprodaje v letu 2017.