Le kaj si lahko obetamo od sodelovanja znamk Lego in Ikea?

28. 8. 2020, 14:08 | Moda in dizajn | Piše: D.H.

              Le kaj si lahko obetamo od sodelovanja znamk Lego in Ikea? (foto: Ikea/Lego) Ikea/Lego

Poslovno sodelovanje podjetij Lego in Ikea bo kmalu predstavilo novo linijo izdelkov za shranjevanje raznolikih stvari, s katerimi želijo uvesti zabavo v pospravljanje tisočerih Lego kock (in tudi drugih igrač) v naših domovih na svoje mesto. Linija bo namenjena tako otrokom kot odraslim.

Novo linijo bomo v trgovinah in katalogih podjetja Ikea lahko od 1. oktobra naprej našli pod imenom Bygglek, opisuje pa se kot 'igriva rešitev za shranjevanje'. Linija vključuje zbirko izdelkov za dom, ki so praktični in istočasno tudi zabavni.

Linija je nastala na podlagi poročila Ikea Play Report, za katerega so med drugim otroke spraševali, kaj doma najbolj pogrešajo in več kot polovica jih je odgovorila, da si želijo več časa za igranje s starši. Na drugi strani je 90 odstotkov vprašanih staršev potrdilo, da se jim zdi igra ključna za otrokovo dobro počutje in srečo. 50 odstotkov staršev je še odgovorilo, da zahtevajo od otroka, da po igri za seboj pospravi vse igrače.

Ikea/Lego

Ključna ideja pri snovanju nove linije je bila sicer zelo enostavna. Vprašali so se, kako lahko otrokom čas, ki jim je namenjen za zabavo, podaljšajo še v tisti čas, ko morajo stvari, s katerimi so se igrali, potem tudi pospraviti. Želeli so rešitev, s katero bi čas pospravljanja po igri za otroke bil tudi čas ustvarjalnega izražanja in osebne rasti.

Izdelki linije Bygglek tako vključujejo škatle za shranjevanje, ki so na vrhu in ob straneh oblikovane z možnostjo priklopa tradicionalnih Lego kock. »Kjer odrasli pogosto vidijo nered, otroci vidijo stimulativno ustvarjalno okolje, linija Bygglek pa pomaga premostiti razkol med tema pogledoma. S tem se zagotovi bolj ustvarjalna otroška igra po domovih na vseh koncih sveta,« je za medije povedal Andreas Fredriksson, oblikovalec pri podjetju Ikea.

Ikea/Lego

Rasmus Buch Logstrup, oblikovalec pri skupini Lego Group, pa dodaja, da so izdelki v liniji Bygglek »več kot le škatle«. »Shranjevanje se tu prepleta z igro,« pove Logstrup. Izdelki so kompatibilni z vsemi Lego kockami in omogočajo, da se igrače v izdelane škatle ali pospravijo, ali pa se na njih postavi na ogled končni izdelek iz Lego kock. Za red v domu ali pa kot dodatna dekoracija, torej.