Čudovite ideje za piknike na domačem vrtu, o katerih bodo še dolgo govorili (foto)

30. 5. 2020, 07:00 | Moda in dizajn | Piše: M. F.

              Čudovite ideje za piknike na domačem vrtu, o katerih bodo še dolgo govorili (foto) (foto: Unsplash) Unsplash

Sezona piknikov je odprta, in čeprav se ob prvih toplih dneh še nismo smeli družiti, to ne pomeni, da je vse zamujeno. Zbrali smo nekaj idej za imenitne postavitve za gostijo, o kateri bodo prijatelji še dolgo govorili.

Zadnje tri mesece smo preskočili in odpovedali marsikaj. Številna rojstnodnevna praznovanja, obletnice porok, celo poroke! Tako je marsikdo, ki ima rojstni dan marca, aprila in maja, svoje svečke pihal brez družbe najdražjih, a to ne pomeni, da tega ne moremo nadoknaditi. 

Nekaj tolažbe lahko najdemo v tem, da je te dni vreme za zakasnela praznovanja veliko boljše, kot bi bilo ob pomladnih plohah, zato so pikniki odlična izbira, kako z nekaj zamude praznovati kar na prostem. 

Zbrali smo nekaj idej, kako pripraviti omizje, pogrinjke in druge detajle, da bodo videti, kot bi imeli pomoč profesionalnih organizatorjev zabav. To so trendi, ki so trenutno najbolj priljubljeni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxury Picnics Sydney (@shedoespicnics) on

Bohemska zabava z nizkimi mizicami in kupi blazin 

Pikniki s pridihom bohemske romantike so vedno nekaj posebnega. Dobra plat tega je, da imate večino stvari, ki jih potrebujete, verjetno že doma. Stolov ali klopi namreč sploh ne potrebujete. Nizke mize lahko sestavite iz podloženih desk, sedišča pa bodo kar na tleh.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxury Picnics Sydney (@shedoespicnics) on

Ker je udobje gostov vendarle na vrhu lestvice prioritet, tla prekrijte s preprogami, odejami in čim več blazinami, da jim bo mehko in toplo. Če imate doma kakšno vrečo iz jute in kup odvečne slame, lahko žaklovino napolnite s slamo, zvežete in udobni sedeži (za tiste brez alergij) so nared!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tahnee Reynolds Hopkins (@beach_andboho) on

Palete namesto miz 

Palete so zadnjih nekaj let iz zapuščenih skladišč prišle v naše domove v vseh mogočih oblikah. Palete so številni domači mojstri in ljubitelji "naredi sam" projektov predelali v posteljne okvirje, sedežne garniture in vrtno pohištvo. In prav palete so tiste, ki lahko služijo za nizko omizje vaše vrtne zabave. Pazite le, da jih primerno zbrusite ali pa čeznje pogrnete prte, blazine ali odeje, da kdo domov poleg dodatnega kosa torte ne bi odnesel še kakšne trske pod kožo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Perth Picnic Hire (@peppertreepicnics) on

Brez dekorja ne gre

Zelo priljubljen detajl v dekorju je pampaška trava, košati šopki, ki so zadnjih nekaj sezon velik trend tudi pri porokah. Namesto plastičnih balonov nad glave (na veje dreves, tramove ali napeljane vrvi) obesite papirnate pom pome ali laterne. Če se bo zabava zavlekla v noč, poskrbite za nežno romantično osvetlitev s pomočjo prazničnih lučk, ki jih prav tako razobesite nad glavami gostov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tahnee Reynolds Hopkins (@beach_andboho) on

Zabava tudi za otroke

Če bodo na zabavi tudi otroci, poskrbite za zabavne aktivnosti in kotiček, ki bo namenjen le njim. Iz treh palic, vrvi in rjuhe jim lahko zgradite indijanski šotor (ali pa njegovo izgradnjo prepustite kar njim), kjer imajo lahko svojo zabavo. Tudi milni mehurčki so vedno odlična popestritev. Nepozabno zabavo vam želimo!