Potopite se v rdeče-črni svet kontrastov z Vesno Milek

24. 2. 2021, 18:00 | Promocijsko sporočilo

              Potopite se v rdeče-črni svet kontrastov z Vesno Milek (foto: Foto: Primož Predalič) Foto: Primož Predalič

Umetnost, šport, filozofija, glasba, knjige, gospodarstvo ali življenjske modrosti, nobena tema ji ni tuja. Vesna Milek s svojimi sogovorniki odstira pisane poglede na svet in življenje. Dober dialog je sestavljen iz kontrastov, pravi novinarka in pisateljica Vesna Milek, zato je svoji novi oddaji na vsebinski platformi M SOSESKA dala naslov Rdeče in črno (po Stendhalovem romanu Rdeče in črno).

Mojstrica pisane in govorjene besede je poznana po številnih odličnih pogovorih, v katerih s pronicljivimi, tudi provokativnimi, vprašanji iz sogovornika izvabi zanimiva razmišljanja, drugačne, nove poglede na aktualne razmere in življenje. Z izjemnimi posamezniki se bo pogovarjala v okolju, ki ga bodo sami izbrali, in jih spraševala o času, v katerem smo se znašli, kako je situacija s pandemijo vplivala na njihovo ustvarjanje, kako se borijo z njo, hkrati pa se bo sprehodila po njihovih najbolj ključnih trenutkih v njihovem življenju, ki so jih oblikovali takšne, kot so zdaj.

Vesna Milek s svojim novinarskim delom na Delu že več kot dve desetletji dokazuje, da ji je redko katera tema tuja, njeni sogovorniki bodo tako kulturniki, od pisateljev, glasbenikov, igralcev, slikarjev, arhitektov, pa tudi zdravniki, znanstveniki, filozofi in gospodarstveniki. »Za dober pogovor so kontrasti nujni,« pravi Vesna, ki se je za sodelovanje na M SOSESKI odločila, ker želi predstaviti izjemne posameznike, ki so se odlikovali z izjemnimi presežki, a jih hkrati posaditi v njihovo avtentično okolje.

Promocijsko gradivo

Zakaj rdeče-črno?

»Ime oddaje sem izbrala po navdihu Stendhalovega romana Rdeče in črno, ker naslov v sebi skriva vsa nasprotja, dve nasprotni si barvi, v katerih je vsa paleta človeških čustev, simbolov, arhetipov, če želite,« pravi Vesna. »Za dober dialog so nujni kontrasti. Pa tudi rdeča barva zame ni samo barva prenove, revolucije, ampak tudi barva strasti, moči, je rdeča nit, je ljubezen, je rdeča luč, je prepoved, je poudarek, je moč, je nenazadnje Mercator; črno je tudi vesolje, tema kinodvorane, gledališča, je noč, je skrivnost. Rdeče in črno je tudi asociacija na ruleto življenja, na kolo sreče in podobno.«

Tako kot vedno ob Vesninih pogovorih in zapisih, si tudi od serije oddaj Rdeče in črno z Vesno Milek na M SOSESKI lahko obetate ogromno zanimivega, drugačnega in posebnega. Zatorej kulturni navdušenci in ljubitelji umetnosti igre besed priklopite na www.msoseska.tv in se potopite v svet umetnosti.

M SOSESKA je nova Mercatorjeva spletna vsebinska platforma, ki s številnimi živimi video vsebinami in izbranimi voditelji oddaj vsakodnevno vabi k telesni aktivnosti, ustvarjanju hranilnih in enostavnih obrokov, preizkušanju novih kuharskih prijemov, odstira skrivnosti mamic, gospodinj in navdušencev nad tehnologijo, kulturo, pisano besedo in umetnostjo. Je mesto za nekaj novega, svežega, drugačnega.

Na M SOSESKA vsebine živijo z vami in vam popestrijo vsakdan. Dobrodošli na živahnih ulicah M SOSESKE!