Ste zapriseženi ljubitelj 'mullet' pričeske? Potem spoznajte svojega novega kralja

6. 9. 2021, 06:45 | Moda in dizajn

              Ste zapriseženi ljubitelj 'mullet' pričeske? Potem spoznajte svojega novega kralja (foto: Profimedia) Profimedia

Na festivalu 'mullet' pričesk v Franciji so se zbrali številni ljubitelji te nadvse prepoznavne pričeske iz osemdesetih let in izbrali kralja med svojimi.

Kralj 'mullet' pričeske je tako postal Nicolas Vanderkelen, belgijski voznik tovornjaka, ki pravi, da na nekonvencionalno pričesko prisega že 20 let. Izbrali so ga na evropskem srečanju, ki se ga je udeležilo okoli 500 zvestih lastnikov 'mullet' pričesk, nasledil pa je prejšnjega šampijona, Francoza Gauthierja Istina, ki je takole predal žezlo novemu kralju:

Profimedia

Pričeska 'mullet' sicer izvira iz osemdesetih let in je, navkljub vprašljivi estetski vrednosti, ena najbolj trpežnih pričesk, ki je v zadnjih letih dobila svoje mesto tudi med zvezdniki. S to pričesko smo pred kratkim videli recimo Miley Cyrus.

'Mullet' pričesko lahko nosijo tako moški kot tudi ženske. Kot je za tuje medije povedal eden od udeležencev srečanja, to namreč ni le pričeska, ampak kar način življenja, ko se lahko smejiš samemu sebi.

Profimedia
Profimedia
Profimedia

Danes ta pričeska privlači predvsem selektivne modne navdušence, ki v njej vidijo reinkarnacijo nekega večnega sloga in anti-konformiste, ki želijo izstopati iz obstoječih modnih, estetskih ali slogovnih parametrov.

»Ni nam mar za modo ali kako nas ljudje gledajo,« je za AFP povedal eden od udeležencev srečanja.