Stroka pravi, da je (med pandemijo) postalo pranje las za mnoge svojevrstna terapija

Trenutek za sprostitev

7. 5. 2021, 12:56 | Moda in dizajn

              Stroka pravi, da je (med pandemijo) postalo pranje las za mnoge svojevrstna terapija (foto: profimedia) profimedia

Ljudje poročajo, da so stres, ki nas zaradi dolgotrajnosti pandemije vse po vrsti zdeluje, skušajo obvladovati na vse mogoče inovativne načine, med bolj učinkovitimi pa naj bi bila tudi sproščujoča peneča kopel in pranje las z izdatno nežno masažo lasišča.

Številni strokovnjaki za mentalno zdravje, pa tudi frizerji, poročajo, da je pranje las postal pravi ritual sproščanja s poudarjeno terapevtskim učinkom (še posebno med pandemijo).

Ljudje se namreč še vedno veliko zadržujejo doma, čeprav so se nekatere terase lokalov in restavracij (pod posebnimi pogoji) že odprle, in vzdržujejo (ter si izmišljajo nove) male navade, s katerimi si izboljšujejo svoje razpoloženje in se psihično stabilizirajo.

Da ima pranje las dokazljivo pozitivne učinek na zdravje, dokazuje tudi literatura. V knjigi If In Doubt Wash Your Hair piše že modna kreatorka Anye Hindmarch, njenim navedbam pa pritrjuje neprestana rast prodaje šamponov in regeneratorjev. Teh se je v zadnjem letu prodalo več kot leta poprej. Še posebno za med gredo esencialna olja citrusov in sivke, ki slovijo po svojih poživljajočih in sproščujočih učinkih, še piše Guardian.

Ljudje se skratka množično sproščajo v kadi polne tople vode (in dišeče penečih se kopalnih soli in primesi) ter si umivajo lase tako, da imajo medtem čas tako razmišljati kot se globinsko sproščati.

Pa vi? Če kaj, danes bolj kot kadar koli poprej velja: Dobrim zgledom gre vsekakor slediti!