V zapuščeni ljubljanski Modni hiši bo po novem fitnes center

25. 2. 2018, 11:16 | Moda in dizajn | Vir: STA

              V zapuščeni ljubljanski Modni hiši bo po novem fitnes center (foto: profimedia) profimedia

V dolgo časa zapuščeni Modni hiši v središču Ljubljane, ki jo je marca lani od Mercatorja kupila družba Union hoteli, bo nastal fitnes center. S tem želijo v podjetju obogatiti ponudbo za goste Grand hotela Union in oživiti ta nekoliko manj živahen del središča Ljubljane. Obenem pripravljajo tudi podroben načrt obnove hotelskih zmogljivosti.

Kot je za STA zapisal glavni izvršni direktor Union hotelov Matej Rigelnik, z novim fitnes centrom oživljajo Nazorjevo ulico in začetek Miklošičeve ulice, ki sta za grand hotela Union in Union Business (nekdanji Holiday Inn) strateški točki. S fitnes centrom, ki ga bodo lahko hotelski gostje uporabljali brezplačno, dodatno nadgrajujejo tudi paleto svojih storitev, je dodal.

Že pred tem je za časnik Delo Rigelnik povedal, da bo v Modni hiši, ki je bila nekoč ugledna tekstilna blagovnica, nato pa je vrsto let zapuščena propadala, nastal največji in najsodobnejši fitnes v državi, odprli pa ga bodo v drugi polovici marca.

Za Modno hišo je nekdanji lastnik Mercator dolgo časa iskal kupca, našel pa ga je marca lani, ko so jo kupili Union hoteli. Takrat so napovedali, da bo ta v naslednjih letih prizorišče raznolikih dogodkov, sčasoma pa naj bi tam odprli nov hotel po vzoru t. i. lifestyle hotelov.

Rigelnik je spremembo odločitve za Delo pojasnil z besedami, da imajo v trenutnih hotelskih zmogljivostih kar nekaj možnosti za optimizacijo izrabe prostora in povečanja števila sob, razvoj številnih dejavnosti na tem območju pa bo prinesel dodano vrednost za ta del mesta in ugodno vplival tudi na percepcijo grand hotelov Union in Union Business skozi oči Ljubljančanov.

Najemnik prostorov je ljubljanska družba Fitcity, pogodbo z Union hoteli pa so, kot so povedali za Delo, podpisali za pet let. V opremo in notranjost objekta bodo vložili okoli 350.000 evrov. Center se bo razprostiral na skupno 1300 kvadratnih metrih v štirih nadstropjih in bo omogočal različne fitnes dejavnosti.

Dela v Modni hiši sicer že potekajo, trenutno pa v Union hotelih iščejo tudi možnost, da bi fitnes center neposredno povezali z obema hoteloma. Odločitev o tem naj bi sprejeli v kratkem.

Je pa Rigelnik za STA povedal, da v sklopu priprave novega strateškega plana Union hotelov pripravljajo tudi detajlni načrt obnov vseh svojih zmogljivosti. V projekte obnove bodo tako v prihodnjih nekaj letih vložili med 20 in 25 milijonov evrov. S temi aktivnostmi bodo vse svoje štiri hotele diferencirali in ponudili tudi nov hotelski koncept. Več o tem bodo javnosti razkrili v prihodnjih mesecih.

Union hoteli imajo poleg obeh že omenjenih hotelov v lasti še Hotel Lev in Central Hotel. Trenutno poteka obnova sob v prvem nadstropju Hotela Lev, najbolj pa se v Union hotelih veselijo obnove tudi zgodovinsko pomembnega Grand hotela Union.