Zatočišče za zavržene rastline - eksperiment z naravnimi elementi v dotrajanem prostoru!

Zeleno zatočišče

29. 11. 2019, 14:12 | Moda in dizajn

              Zatočišče za zavržene rastline - eksperiment z naravnimi elementi v dotrajanem prostoru! (foto: Zeleno zatočišče Press) Zeleno zatočišče Press

Božične in novoletne praznike vsi radi preživljamo doma, v krogu svojih najbližjih, zato se je Zavetišče za zavržene rastline letos potrudilo, da svojim varovankam za praznike ustvari čim bolj domač ambient - v kletni pasaži v centru Ljubljane je poustvarilo košček tropskega deževnega gozda.

Procesualni eksperiment izkoristi danosti dotrajanega prostora hkrati pa v prostor vpelje druge naravne elemente v sodelovanju z zunanjimi sodelavci in udeleženci.

Ob tej priliki ste vabljeni na voden ogled projekta.

 •  Svoj košček znanja in izkušenj boste lahko v ta eksperimentalni poligon dodali že v četrtek, 5. decembra 2019, ob 17.uri!

Ob tej priložnosti bosta avtorici predstavili tudi unikatno knjigo umetnic, ki zajema njuno intimno doživljanje zgodb, ki nastajajo v okviru projekta Zavetišče za zavržene rastline.

Urnik in lokacija za posvojitev in oddajo rastlin v Zelenem zatočišču: vse do 9. februarja 2020, vsak torek med 16:00 in 18:00, Ljubljana, Podhod Ajdovščina.