15. 10. 2018, 12:14 | Vir: STA

Hillary Clinton zahteva preiskavo Donalda Trumpa zaradi spolnih napadov

profimedia

Clintonova je v nedeljo znova zahtevala uradno preiskavo ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi obtožb o spolnih napadih, ki jih je deležen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.
 

"Kje so preiskave trenutnega predsednika, ki je deležen številnih obtožb, ki jih zavrača in se jim posmehuje," je nekdanja demokratska predsedniška kandidatka, ki jo je Trump na volitvah leta 2016 premagal, vprašala v nedeljskem intervjuju za televizijo CBS.

Republikanska senatorka iz New Yorka Kirsten Gillibrand je bila pred tem kritična do nekdanjega ameriškega predsednika Billa Clintona, ker po aferi z Monico Lewinsky ni odstopil. Njegova soproga ga je v intervjuju branila. Poudarila je, da mu ni bilo treba odstopiti in da ni šlo za zlorabo oblasti.

Trumpa sicer več kot 20 žensk obtožuje spolnega nadlegovanja, pornografska zvezda Stormy Daniels je za molk o razmerju z njim dobila 130.000 dolarjev, nekaj več tudi fotomodel Playboya Karen McDougal. Poleg tega je lahko ameriškega predsednika ves svet slišal, kako se hvali na posnetku, da lahko z ženskami počne, kar se mu zahoče, ker je slaven in bogat.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.