R. K. | 4. 9. 2022, 10:34

Beg končan: Osumljeni 25-letnik za zapahi

Aleš Kocjan/STA

Organi pregona so prijeli starega znanca policije, ki je osumljen umora v Novem mestu. Poškodoval naj bi tudi tri druge osebe.

Novomeški policisti so nekaj pred pol osmo zjutraj 25-letnemu osumljencu umora odvzeli prostost in je v policijskem pridržanju, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti se ob tem zahvaljujejo vsem, ki so poklicali na številko policije 113 in anonimni telefon policije 080 1200 ter nudili podatke o dogodku. Več informacij o dogodku bodo organi pregona posredovali tekom dneva.

Bobo

Kaj se je zgodilo?

Policisti so v soboto okoli desete ure zvečer so na številko 113 prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Po prihodu na kraj dogotka so ugotovili, da se je zgodil umor, v katerem je življenje je izgubil 22-letnik, še tri osebe pa so poškodovane.

Streljal naj bi stari znanec policije, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda. Osumljenec je po napadu pobegnil.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol