J. B. | 6. 10. 2022, 11:14

Grozljiv pokol: nekdanji policist streljal v vrtcu in ubil več kot 30 ljudi

Profimedia/fotomontaža

Nekoč je skrbel za red in mir, zdaj pa je zakrivil strašljivi masaker. V vrtec je zakorakal s puško, pištolo in nožem, sledila je tragedija neverjetnih razsežnosti.

Iz Tajske prihaja naravnost grozljiva novica o streljanju v vrtcu, v katerem je življenje izgubilo kar 34 ljudi. Masaker je povzročil nekdanji policist, ki je vstopil v vrtec in začel streljati vsepovprek. Nekaj žrtev naj bi zabodel tudi z nožem, poroča Reuters. Bil je oborožen tako s puško kot tudi pištolo.

Med žrtvami je vsaj 23 otrok, je sporočila tajska policija. Očividci poročajo o grozljivih, naravnost pretresljivih scenah s prizorišča pokola.

Po pokolu v vrtcu je 34-letni napadalec, ki je življenje vzel tudi noseči vzgojiteljici v vrtcu, nadaljeval s streljanjem tudi v okoliških ulicah, nakar je z dostavnim avtomobilom bele barve pobegnil s kraja zločina. Med vožnjo je vijugal sem in tja po cesti, eden od naključnih mimoidočih motoristov je povedal, da ga je storilec brez dvoma želel ubiti s čelnim trčenjem vanj. Temu se je za las izognil.

Policija se je nemudoma podala na lov za svojim nekdanjim sodelavcem. Kot je pojasnil policijski načelnik Achayon Kraithong, se je storilec vrnil domov. Tam je vzel še življenje svoji ženi in sinu, nakar si je sodil sam.

Profimedia

Razlogi za tako okruten napad še niso znani, lokalni mediji pa poročajo, da je pred kratkim ostal brez službe. Razlog za to je bil pozitiven test na prepovedane substance, zaradi česar mu je grozila celo zaporna kazen. Preden je odšel v vrtec in povzročil masaker, je bil dejansko zaslišan na sodišču.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord