N. V. | 20. 5. 2022, 10:42

Grozljivo: zabodel vsaj štiri osebe, ena se bori za življenje

Twitter profil qwerty

Policija je osumljenca že prijela.

Mirno petkovo dopoldne v mestu Numedal na jugozahodu Norveške je prekinil nepričakovani incident: moški, čigar indentiteta še ni znana, je zabodel najmanj štiri osebe, ena od žrtev pa je v kritičnem stanju, poroča Arab News.

Kot je lokalna policija sporočila na Twitterju, so osumljenca že prijeli. Pri tem niso navedli motiva za napad, so pa dejali, da so bili ljudje napadeni "naključno".

Norveška televizija TV2 poroča, da se je incident zgodil v bližini trgovine v mestu. Policija je bila o dogodku obveščena nekaj pred 9. uro zjutraj, osumljenca pa so aretirali od 10 do 15 minut pozneje, je za TV2 povedal Kai Redalen, vodja lokalne gasilske brigade. 

Spomnimo ...

Napad se je zgodil dva dni po tem, ko je Norvežan, 38-letni danski državljan Espen Andersen Braten, priznal krivdo za morilski pohod v norveškem mestu Kongsberg, ki se nahaja približno 80 kilometrov jugozahodno od Osla, poroča portal 24ur.

Napad se je zgodil oktobra lani, umrlo je pet ljudi, štiri ženske in moški, vsi stari med 50 in 70 let. Še tri osebe so bile ranjene, vključno z enim policistom.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol