R. K. | 6. 9. 2022, 17:34

Hude poškodbe v zahrbtnem napadu z nožem: prebodel ji je tudi srce

Mitja Volčanšek/STA

Na sojenju 25-letniku, ki je lansko leto poskusil umoriti svojo nekdanjo sodelavko, so natančno opisali strašne posledice, ki jih je utrpela žrtev. O dogajanju tistega dne je spregovoril tudi očividec.

Medtem, ko Slovenijo pretresa strahovit poskus umora 20-letnice v mariborskem mestnem parku, se na koprskem sodišču nadaljuje sojenje v še enem primeru okrutnega napada z nožem, v katerem je danes 25-letni Hristijan Bozov leta 2021 v Postojni skoraj pokončal svojo nekdanjo sodelavko. Povod za zločin naj bi bilo ljubosumje.

Na sojenju so nedavno prebrali poškodbeni list, ki je ponazoril brutalnost napada, v katerem je danes 23-letna Vanja Z. utrpela kar 12 poškodb. Storilec jo je kar osemkrat zabodel, dobila pa je tudi štiri ureznine. Vbodne rane je utrpela na desni strani vratu, pljučih, desni preponi, jetrih in še ponekod drugod.

Vbodne rane ji je napadalec povzročil celo na srcu, pri vbodu v jetra pa je dobila še srednje obsežno raztrganino. Naštevanje hudih poškodb je obtoženec pred dnevi na sojenju poslušal brez besed, poroča Primorski dnevnik.

Pritekel na kraj zločina in ji rešil življenje

Pričal je tudi Postojnčan, ki je bil očividec krvavega napada. Povedal je, da je bil doma v dnevni sobi, ko je zaslišal krike, ki so se vse bolj stopnjevali. Zaradi teme ni videl skoraj nič. Stekel je do kraja napada in se ustavil pol metra od njiju. Takrat je videl moškega, ki se je sklanjal nad žensko, ki je ležala na tleh.

Mitja Volčanšek/STA

Takoj je prepoznal Vanjo in Hristjana ter začel na storilca kričati, naj neha. Ko je nekajkrat zavpil, je napadalec vzel nož, odšel do avomobila in se odpeljal, je dogajanje tistega dne opisal 26-letnik, ki je s svojim posredovanjem prekinil napad in žrtvi v zadnjem trenutku rešil življenje.

Med operativnim posegom trikrat doživela srčni zastoj

Povedal je, da je bila Vanja po napadu prisebna in mu je povedala, da jo je hotel Bozov ubiti z nožem. Po odhodu napadalca je celo vstala, ga prijela za rame in prosila, naj ji pomaga. Nato se je zgrudila na hrbet. Na kraj napada so pritekli tudi drugi ljudje in jo dali v bočni položaj, da se zaradi krvi ne bi zadušila.

26-letni očividec je nameraval potem poklicati pomoč, a je povedal, da zaradi šoka ni mogel pritisniti niti tipke na telefonu. 

Vanjo so nato reševalci prepeljali v ljubljanski UKC. Med operacijo srca je nato doživela srčni zastoj, ki je trajal 5 minut. Med operativnim posegom so ji z območja desnih jeter pobrali kar liter krvi, jetra pa prišii. Pri operaciji jeter je doživela še drugi srčni zastoj, dve minuti kasneje pa še tretjega. Skupaj so jo tako oživljali kar trikrat, poroča Primorski dnevnik.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord