28. 4. 2022, 07:13

Je bil v Keniji res ubit 56-letni Slovenec?

Profimedia

Moški je bil skupaj s svojim dekletom in voznikom na večerji, na poti domov pa so ga napadli. 

Po spletu in družbenih omrežjih je zaokrožilo poročanje kenijskih medijev, da je bil v torek zvečer med oboroženim ropom na ulici v Nairobiju ubit 56-letni slovenski državljan. Vodja konzularne službe Andrej Šter pa je v pogovoru za 24ur.com dejal, da o tem nimajo nobenih uradnih podatkov.

O poročanju lokalnih medijev v Afriki so bili tudi sami obveščeni in so ga preverjali že zjutraj, vendar slovensko zunanje ministrstvo niti ni bilo obveščeno, da je bil žrtev Slovenec. Incidenta, v katerega bi bil vpleten slovenski državljan, niso potrdili niti na kontaktnem veleposlaništvu v Kairu. Glede na ime in priimek, ki ju navajajo kenijski mediji, je možno, da je prišlo do zamenjave pri državljanstvu.

Podrobnosti incidenta

Kenijski mediji so sicer podrobno opisali, kaj se je zgodilo. 56-letnik je bil skupaj s svojim dekletom in voznikom na večerji v enem izmed klubov v prestolnici, nato pa so se okoli polnoči odpravili proti domu. Prevozili so nekaj kilometrov proti naselju Mlolongo, ko so se ustavili ob cesti, da bi voznik izstopil in sopotniku predal volan, dekle pa je med menjavo stopilo na stran, da bi opravilo telefonski klic, poroča 24ur.com.  

Moška sta jo čakala pri avtomobilu, ko sta se iz teme prikazala dva oborožena moška in od žrtve, ki je takrat že sedela na voznikovem sedežu, zahtevala denar in mobilni telefon. 56-letnik naj bi se temu uprl, denarnico naj bi vrgel na zadnji sedež in se skušal otresti roparjev, ki sta vanj uperila pištolo.

Storilca še niso ujeli

Dekle se je takrat vrnilo, voznik je prosil za milost, vendar je eden izmed roparjev pritisnil na sprožilec in 56-letnika zadel v predel prsnega koša. Nato je segel po njegovem telefonu in denarnici, v kateri naj bi bilo približno 700 evrov v lokalni valuti, s pajdašem pa sta vzela še mobilna telefona dekletu in vozniku, prav tako tudi dekletovo torbico, preden sta spet izginila v noč. Policija storilca še išče.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ