M. P. | 10. 5. 2022, 14:14

Kaj je o umoru 33-letne mamice Sabine povedala policija?

Facebook/R.P./posnetek zaslona

Pretresljiv umor nekdanje partnerke še vedno odmeva ne le na Koroškem, temveč po vsej Sloveniji. 

Kot je znano, je v soboto 38-letni Robert Pevec napadel 33-letno partnerko Sabino in jo tako hudo poškodoval, da je naslednji dan umrla. Medtem ko je osumljenec v priporu, je več informacij o napadu podala tudi policija oziroma vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Celje Milan Vogrinec.

Neuspešno oživljanje hudo pretepene ženske

Policija je v soboto ob 21. uri dobila obvestilo, da je v stanovanjski hiši na območju Dravograda hudo poškodovana ženska, je povedal Vogrinec. Ko so prispeli na kraj, ženska ni kazala znakov življenja, zato so jo nemudoma začeli oživljati. V hiši je bil tudi 38-letni osumljenec, ki mu je bila odvzeta prostost. 

Ogled kraja je opravila komisija Sektorja kriminalistične policije PU Celje, na kraj sta prišli tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Po dosedanjih ugotovitvah je osumljeni z rezervnim ključem vstopil v hišo oškodovanke, jo napadel ter jo z uporabo fizične sile tako zelo poškodoval, da je naslednji dan podlegla poškodbam v slovenjgraški bolnišnici. V času napada je bila žrtev v hiši sama. 

Sabina je nasilje prijavila 13.aprila

Kot je še povedal, je žrtev 13. aprila prijavila kaznivo dejanje nasilja v družini.

Po opravljenih razgovorih s Sabino so policisti ugotovili, da niso izpolnjeni pogoji za pripor in nasilnež jo je odnesel z izrekom prepovedi približevanja.

V času veljavnega ukrepa, ki je bil potrjen na sodišču, oškodovanka policiste ni obvestila o njegovi kršitvi, je dejal Vogrinec. Prav tako med rednimi kontrolami - zadnjo so izvedli v soboto, torej na dan napada, ob 19. uri - policisti niso opazili nobenih posebnih kršitev, je še povedal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord