R. K. | 8. 8. 2022, 13:13

Na velikem slovenskem glasbenem festivalu zasegli prepovedane droge

Facebook/Črtomir Goznik/Profimedia/fotomontaža

Policisti so med drugim zasegli amfetamine, ekstazi in kokain. Proti kršiteljem bodo uvedli več deset hitrih postopkov o prekršku in nekaj obdolžilnih predlogov.

Mariborski policisti so v petek in soboto na festivalu elektronike in hip hopa Offline na Ptuju, ki ga je obiskalo več tisoč ljudi, opravili 41 zasegov prepovedanih drog. Zasegli so konopljo, amfetamine, ekstazi in kokain, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ko bodo končane analize zaseženih snovi in zbrana vsa potrebna obvestila, bodo uvedli 34 tako imenovanih hitrih postopkov o prekršku zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Izdali bodo tudi pet obdolžilnih predlogov zaradi kršitve 33. člena tega zakona.

Profimedia

Nastopil tudi slavni ameriški glasbenik

Festival Offline, ki se je na Ptuju odvijal 5. in 6. avgusta, velja za enega največjih letošnjih glasbenih festivalov pri nas. Na njem so nastopila tudi nekatera svetovno znana imena. Zagotovo največje med njimi je kontroverzni 21-letni ameriški (t)raper Lil Pump, ki je znan tudi po tem, da se pogosto zapleta z različnimi drogami. Javno jih uživa celo na svojih koncertih. Mladega glasbenika so policisti zaradi prepovedanih snovi že večkrat obravnavali.

Njegova pesem Gucci Gang ima na YouTube sicer že več kot milijardo ogledov.