N. V. | 10. 7. 2022, 13:18

Oprah žaluje: izgubila je bližnjega družinskega člana

Profimedia

Zvezdnica je bila nanj zelo ponosna, zdaj pa je bila priča njegovemu zadnjemu izdihu ...

Oprah žaluje za svojim 88-letnim očetom Vernonom Winfreyjem, ki je umrl po boju z rakom. Umrl je v petek zvečer, poroča ameriški medij TMZ.

Več kot 50 let je bil lastnik frizerskega in brivskega salona Winfrey Barber & Beauty Shop – in skupnost ga je oboževala. Tudi Oprah ni bila sramežljiva glede tega, kako ponosna je bila nanj, saj je pogosto slavila njegove dosežke.

Njuno zadnje snidenje

Oprah je nazadnje videla svojega očeta 4. julija. Presenetila ga je z organizacijo dneva hvaležnosti, posvečenem njemu.

S tem je dala skupnosti priložnost, da se zahvali Vernonu za njegovo službo nekdanjega mestnega svetnika in dolgoletnega lokalnega poslovneža.

Kot je povedala Oprah: "Moj oče je bolan, zato smo želeli imeti možnost, da vsi njegovi prijatelji pridejo in ga proslavijo, medtem ko je on sposoben prejeti veselje. To je tisto, kar počnemo." Vernon je sedel, primerno, na brivskem stolu sredi dvorišča, ko so ga njegovi prijatelji in družina slavili.

Ganljiv poklon

Oprah je ob smrti objavila ganljiv poklon svojemu pokojnemu očetu – videoposnetek z zabave, ki jo je zanj priredila 4. julija.

Prikazuje gospel pevca Wintleyja Phippsa, z roko na Vernonovi rami, medtem ko moli k Bogu, naj Vernonu stoji ob strani.

Ob videu je zapisala, da je njen oče "začutil ljubezen in užival v njej, dokler ni mogel več govoriti. Imela sem sveto čast biti priča zadnjemu dihu človeka, ki je odgovoren za moje življenje. Čutili smo, kako mir vstopa v sobo, ko on odhaja".