STA/M.P. | 1. 7. 2022, 13:16

Znane so OKOLIŠČINE nesreče na gorenjski avtocesti, ki je ponoči vzela dve življenji

Fotografija je simbolična.

PU Kranj

Šlo je za neverjeten splet dogodkov, ki je bil usoden tako za voznico kot za sopotnika. Zaradi ogleda kraja nesreče je bila avtocesta v obe smeri zaprta skoraj sedem ur.

Promet je ponovno stekel šele ob 9. uri zjutraj, medtem ko je bil prehitevalni pas zaradi sanacije močno poškodovane ograje, ki ločuje smerni vozišči, zaprt še dlje.

Umrli sta dve osebi iz istega avtomobila

Na gorenjski avtocesti med priključkoma Brnik in Kranj vzhod se je ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta umrla dva človeka. Okoliščine kažejo, da je voznica silovito trčila v ograjo.

Avtomobil se je nato prevrnil, neprivezan potnik pa je iz njega padel. Nato je vanj trčila voznica, ki je pravilno vozila proti Karavankam.  

V nesreči sta bila udeležena dva avtomobila, ki sta vozila v nasprotno smer, a vozili nista trčili.

V nesreči sta bila udeležena dva avtomobila, ki sta vozila v nasprotno smer, a vozili nista trčili.

N1

Okoliščine kažejo, da pokojni potnik ni uporabljal varnostnega pasu. Voznica in potnik iz prvega avtomobila sta umrla na kraju nesreče. Gre za odrasla državljana Srbije. Odrejena je bila obdukcija.

Avtocesta je znova odprta

Zaradi ogleda kraja nesreče je bila avtocesta v obe smeri zaprta skoraj sedem ur. Zdaj promet proti Ljubljani poteka po voznem pasu, prehitevalni je zaprt zaradi sanacije močno poškodovane ograje med voziščema.

Avtocesta proti Karavankam je odprta.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel