J. Z. | 11. 7. 2022, 14:37

Pogrešanega Slovenca po več kot mesecu dni našli mrtvega v gozdu

Profimedia/PU Koper/fotomontaža

Policisti naj bi po štirih tednih ustavili iskanje pogrešanega 23-letnega Blaža Ritoše. S kolesom se je, kot običajno, opravil iz Kopra v Poreč, vendar tja ni nikoli prišel.

Blaža Ritošo so nazadnje videli v ponedeljek, 13. junija, na železniški postaji v Kopru, ko se je s kolesom odpravil proti Poreču, kjer živi njegova mama. 

Hrvaški spletni portal IstraIn neuradno poroča, da so truplo pogrešanega našli v Sloveniji, v gozdu med krajema Vanganel in Pomjan.

Hrvaška in slovenska policija je to območje sicer večkrat temeljito preiskala, vendar neuspešno. Truplo, ki so ga poslali na obdukcijo v Ljubljano, pa naj bi našel pohodnik. Policija je te informacije za portal potrdila, več pa ni razkrila. 

S kolesom in Kopra v Poreč 

Pogrešani naj bi z modrim kolesom naj bi prečkal mejo in se nato mimo Buzeta in nad Motovunom spustil do Poreča. Vendar tja nikoli ni prišel. 

13. junija je šel na vlak od Ljubljane do Kopra, nato pa naj bi pot nadaljeval na kolesu (pot, ki jo je v preteklosti že večkrat ubral). "Kot dostavljalec hrane je bil v dobri formi, od Buzeta do Poreča je potreboval približno šest ur vožnje, po tej poti pa se je enkrat že peljal," je za Svet24 pojasnila njegova sestra.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ