J. Z. | 11. 9. 2022, 18:26

Policisti pojasnili pretresljivo dogajanje na Goričkem, kjer je moški pred otrokoma ubil partnerico. Kaj bo z njima?

Bobo/Tamino Petelinšek/STA/fotomontaža

Prebivalce Peskovcev je v soboto pretresel grozljiv zločin, v katerem je umrla 35-letnica. Storilec je dogodek sam priznal policiji, ki je pojasnila, kaj se bo zgodilo z njim. 

Murskosoboški policisti so pojasnili, kaj se je dogajalo v soboto, ko so bili obveščeni o grozljivem dogodku. Nekaj čez 18. uro jih je poklical 46-letnik z območja policijske postaje Gornji Petrovci in povedal, naj policisti pridejo na njegov naslov, ker je umoril svojo 35-letno zunajzakonsko partnerico.

Policista sta ob prihodu našla mrtvo žensko v stanovanjski hiši in zavarovala kraj dejanja. Osumljenemu sta odvzela prostost, zanj je bilo odrejeno 48-urno pridržanje, so sporočili z murskosoboške policijske uprave.  

O zadevi sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka, ki sta tudi prišla na kraj dogodka. Preiskovalni sodnik je opravil ogled kraja kaznivega dejanja in odredil sodno obdukcijo, zoper osumljenega
pa strokovni pregled v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Za zaščito dveh otrok žrtve in osumljenega so obvestili Center za socialno delo Murska Sobota, ki se je vključil in poskrbel za njuno varstvo.

"Kriminalisti v tej zvezi intenzivno zbirajo obvestila in dokaze o izvršenem kaznivem dejanju ter tudi o poteku in okoliščinah verbalnega spora med osumljenim in žrtvijo, ki mu je sledilo osumljenčevo fizično nasilje in posledično uboj žrtve," so navedli. 

V ponedeljek bodo osumljenca s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Po do zdaj opravljenem preverjanju ga policija še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec