R.S. | 6. 10. 2022, 20:39

Starši pokojnih deklet še vedno brez pravice: “Radi bi, da bi počivali v miru”

GB Maribor

Za smrt mladih deklet, ki sta umrli v prometni nesreči pred petimi leti, ni odgovarjal nihče. Njuni starši so nad sodnim sistemom izredno razočarani. 

Slovenjgraško sodišče je pred kratkim 24-letnika oprostilo obtožb za kaznivo dejanje predrzne vožnje v  cestnem prometu leta 2017. 23. aprila 2017 je zagrešil prometno nesrečo, v kateri sta umrli dve dekleti, stari 18 in 19 let. Nesreča se je zgodila na cesti od Šentilja proti Sladkemu vrhu pri Ceršaku.

Ni želel priznati

Pokojni dekleti sta bili v avtomobilu skupaj s fantoma Janom J. in Aljošo K., po nesreči pa nihče od njiju ni želel priznati, da je vozil. Preiskovalci so s pomočjo najnovejše tehnologije določili, da je krivec Jan. 

Pred kamere sta stopila Ksenija Koren, mama pokojne Anje in Anton Rebernik, oče pokojne Patricije. Starša sta povsem strta, saj ne moreta razumeti, da za smrtno nesrečo ne bo odgovarjal nihče. Prepričana sta, da sistem ne deluje tako, kot bi moral. 

Povedala sta tudi, da družinam povzročitelj ni izrekel sožalja, niti ni priznal krivde. Čeprav njuni hčerki ne more obuditi nihče, pa želita da je pravici zadoščeno. "Radi bi, da bi počivali v miru," sta dejala. 

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ