J. B. | 9. 12. 2022, 09:23

Tekel proti lepši prihodnosti in izgubil življenje na primorski avtocesti (znane so prve podrobnosti tragedije)

PU Novo mesto

Na slovenskih cestah je ugasnilo življenje mladeniča, policija zdaj pojasnila, kaj se je zgodilo.

V četrtek se je na primorski avtocesti zgodila prometna nesreča, v kateri je ugasnilo življenje 21-letnika. Ta se je pred predorom Kastelec na poti od Kopra proti Kozini iz za zdaj neznanega razloga odločil prečkati avtocesto. Zanj je bilo to usodno, vanj je trčil 34-letni voznik in 21-letniku zadal poškodbe, ki so bile zanj usodne.

Zdaj se je oglasila policija in razkrila prve podrobnosti tragedije. "V četrtek nas je ob 18.21 poklical voznik in povedal, da je pred predorom Kastelec, na avtocesti od Kopra proti Kozini, nekoga povozil. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je prek avtoceste teklo več oseb. 34-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Slovenije, je  trčil v enega od njih, in sicer v 21-letnega državljana Afganistana, ki je nepravilno in na neosvetljenem delu prečkal vozišče  avtoceste, zato ga voznik ni videl," so v sporočilu za javnost zapisali pri policiji.

Bili so na poti v Italijo

"Zaradi hudih poškodb je tujec na kraju nesreče umrl. Ob pokojnemu sta ostala še dva državljana Afganistana, ki sta v nadaljnjem postopku zaprosila za mednarodno zaščito. Vsi trije so nezakonito prečkali slovensko-hrvaško državno mejo in so bili na poti v Italijo," so še pojasnili pri policiji.