R.S. | 4. 9. 2022, 16:24 | Vir: STA

Tragedija na Dolenjskem: policisti razkrili več informacij o umoru 22-letnika

Policija

Med 22. uro zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo več kot sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega.

V soboto okoli 22. ure je pri Brezju na glavni cesti Mirna Peč-Novo mesto prišlo do streljanja.

Po podatkih policije se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letnik iz Brezja ustrelil 22-letnika iz okolice Novega mesta. Ranjene so bile še tri osebe. Osumljenec Mirko Pilinger je s kraja dogodka pobegnil, policisti so ga izsledili zjutraj.

Kot je v izjavi za javnost povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Novo mesto France Božičnik, je Operativno-komunikacijski center po prejetih klicih o streljanju na številko 113 na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, pozneje pa so se v delo vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Profimedia

Po ugotovitvah policije se je zgodil umor. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let. Dve osebi so prepeljali v novomeško splošno bolnišnico, moškega s poškodbami glave pa naprej na zdravljenje v Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana. Po zadnjih podatkih ni življenjsko ogrožen.

Zbralo se je več kot 100 oseb

Ogled kraja dejanja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, skupaj z dežurno državno tožilko, pomoč so jima nudili kriminalisti in forenziki ter strokovnjaki inštituta za sodno medicino.

Med 22. uro zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo več kot sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Dejanja umora je osumljen Mirko Pilinger, ki je takoj po dogodku pobegnil, a ga je policija tudi po zaslugi hitrih objav v medijih izsledila in ujela nekaj po 7. uri. Zoper njega je bilo odrejeno policijsko pridržanje.

Motiv ni znan

Motiv kaznivega dejanja po Božičnikovih besedah še ni znan. Je bil pa Pilinger v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov s področja javnega reda.

Profimedia

Policija z intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljuje. Med drugim še vedno potekajo ogledi krajev kaznivih dejanj in pregledi zaseženih vozil, pri čemer si policija pomaga tudi z dronom. Vse ostale podrobnosti dogajanja bodo znane, ko bo preiskava zaključena.

Zaradi prvega ogleda kraja dogodka je bila cesta Mirna Peč-Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec