22. 3. 2023, 19:20 | Vir: STA

Tragedija v slovenskih gozdovih: moški umrl pod odžaganim deblom

Profimedia/Srdjan Zivulovic/Bobo/fotomontaža

Čeprav so mu nudili nujno medicinsko pomoč, je poškodbam na kraju nesreče podlegel.

V nesreči pri sečnji dreves se je popoldne v gozdu v okolici Pijave Gorice smrtno ponesrečil 74-letni moški. Skupaj s 73-letnim lastnikom gozda je podiral drevesa, pri čemer je odžagano deblo padlo nanj in ga tako hudo poškodovalo, da je na kraju nesreče umrl, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Sum storitve kaznivega dejanja

Policisti so opravili ogled, ki sta se ga udeležila dežurni preiskovalni sodnik in tožilec. Nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti in bodo o vseh ugotovitvah ter okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s PU Ljubljana.

Profimedia

Prvo pomoč poškodovancu so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči Ljubljana nudili gasilci PGD Pijava Gorica in člani GRS Ljubljana, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

Policisti svetujejo previdnost

Pri sečnji dreves in čiščenju gozdnih površin na PU Ljubljana svetujejo posebno previdnost. V gozd se ne odpravljajte sami, upoštevajte pravila varnosti pri delu, usposobite se za varno delo z motorno žago ter uporabljajte vso potrebno zaščitno opremo (čelado z glušniki, protivrezno obutev in hlače), opozarjajo.

Profimedia

Svetujejo še, da zahtevna in nevarna opravila prepustite usposobljenim osebam. Tudi ostali obiskovalci gozdov naj pazijo na lastno varnost in se ne gibljejo pod podrtim drevjem, so še zapisali.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord