N. V. | 25. 3. 2023, 17:06

Bloger svojega dojenčka "hranil s sončno energijo": ubogemu otroku več niso mogli pomagati

Instagram/jana.sh.photography

Je svojega otroka spravil skozi pekel v imenu svojih prepričanj? V bolnišnico so peljali sestradanega novorojenčka, starega manj kot mesec dni, a poti ni preživel. 

V Rusiji poteka preiskava v družini priljubljenega blogerja Maxima Lyutyija. Z njegovo partnerico Oxano Mironovo sta osumljena hudega zanemarjanja svojega enomesečnega sina: dojenček je umrl povsem podhranjen.

Preiskovalci preiskujejo okoliščine otrokove smrti. Znano je, da je njegov oče znani bloger Maxim Lyutyi, ki poziva ljudi, naj se hranijo s sončno energijo.

Je svojega otroka spravil skozi pekel v imenu svojih prepričanj?

Ugotovitve preiskovalcev kažejo, da se je dojenček po imenu Cosmos rodil 11. februarja 2023 doma. "Mironovo je prisilil, da je rodila doma. Pri tem je bila poškodovana, a zdravila in zdravniki v hiši so bili prepovedani," poročajo ruski mediji.

Dojenček tako nikoli ni bil v bolnišnici; verjetno ga starša sploh nista prijavila. Mironova trdi, da ga je dojila, vendar policija dvomi, da je to res zaradi očetovega prepričanja. 

"Napihnjeni prehranjevalci!" – tako je 43-letni bloger imenoval otroke, ki niso ustrezali njegovim osebnim standardom zdrave prehrane. In njegovi standardi so bili visoki – brez materinega mleka za dojenčka, vsakodnevna lakota, hranjenje s sončno energijo in za utrjevanje: polivanje s hladno vodo.

Zaradi tega preiskovalci sumijo, da njegov otrok – v nasprotju z zagotovili Mironove – sploh ni bil dojen, ampak je bil stradan v imenu hranjenja s sončno energijo. Prepričanje ni neutemeljeno – znano je, da je Lyutyi na svojih delavnicah poudarjal, da dojenčki sploh ne potrebujejo hrane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Максим Лютый (@yarilo_drug)

Preiskovalci so ugotovili, da je bloger iz dojenčka poskušal vzgojiti superčloveka. Krut eksperiment se je v enem mesecu spremenil v izčrpanost in smrt otroka.

Njegova pot do 'razsvetljenja'

Maxim Lyutyi se je v preteklosti boril z odvisnostjo od drog in alkohola. Vendar se je po obisku Indije njegovo življenje povsem spremenilo in začutil je, da mora širiti svojo vero po svetu in spreobračati druge. Začel je pisati blog. Sčasoma je začel z delavnicami, kamor so prihajali ljudje iz vse Rusije. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Максим Лютый (@yarilo_drug)

Po obisku Indije se je začel odrekati mesu, mlečnim izdelkom živalskim izdelkom. Nato je prešel na presno prehrano in kmalu je jedel samo sadje. Zadnji korak na njegovi poti do razsvetljenja je bil solarizem, katerega delovanje temelji na pridobivanju energije izključno iz sončnih žarkov. Hrano je začel obravnavati kot še eno odvisnost, pišejo številni mediji.

Smrt nedolžnega otroka

8. marca 2023 sta shujšanega in izčrpanega otroka odpeljala v eno od bolnišnic v mestu Soči. Upala sta, da bodo zdravniki rešili otroka: tiskovni predstavnik ruskega preiskovalnega odbora je dejal, da sta starša s sinom odšla v bolnišnico "zaradi otrokovega dolgotrajnega zavračanja hrane". A bilo je prepozno. Kot poroča Komsomolskaya Pravda, je bil deček popolnoma sestradan in je umrl na poti v bolnišnico. 43-letnega "guruja" so aretirali: obtožen je umora in mučenja otroka.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ