15. 5. 2022, 19:44

Utopitev 25-letnega moškega še pred začetkom kopalne sezone

Slika je simbolična.

BOBO

Lepo in sončno vreme je na Soboško jezero in v park Expano tudi danes privabilo veliko množico ljudi. Na Kemnešnici, popularnem soboškem zbirališču, se je žal tragično končalo življenje tujega državljana.

Ob 16.13 je še pred prihodom reševalnih služb na kraj dogodka ponesrečenca našel član potapljačev Murska Sobota in ga izvlekel na breg. Reševalci NMP Murska Sobota so osebo oživljali, a žal neuspešno. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP.

Kot je za Slovenske novice najprej potrdil vodja OKC PU Murska Sobota, Dejan Bagari, se je utopil tuji državljan. Pozneje so s policije sporočili, da so utopljenca našli pod vodo, v delu gramoznice kjer je paviljon. Ugotovili so, da gre za 25-letnega državljana Zveze Komori. »Policisti vse okoliščine utopitve še preverjajo, tuja krivda je izključena,« so še sporočili.

Tako se je na Kamenšnici tragično začela tudi letošnja sezona, čeprav uradno kopalna sezona še ni odprta. Žal se tako nadaljuje žalostna tradicija, ko se skoraj vsako leto v omenjenem poletnem zbirališču ljudi utopi vsaj en človek. Lani je to bilo junija, leto pred tem tudi, pišejo še Slovenske novice.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec