8. 4. 2022, 11:27

Štajerska avtocesta: v nesreči udeležen kombi, ugasnilo tudi mlado življenje

Slika je simbolična.

Aleksandra Saša Prelesnik

Izpod vozila so ranjenca izvlekli mariborski gasilci, vendar je zaradi telesnih poškodb na kraju nesreče umrl. 

Na štajerski avtocesti se je v četrtek zvečer, okoli 20.45, zgodila huda prometna nesreča. Triintridesetletni državljan Bosne in Hercegovine je po levem prometnem pasu štajerske avtoceste iz Šentilja proti Maribor, vozil osebni (kombinirani) avtomobil registrskih oznak BiH.

Zunaj naselja Spodnje Dobrenje je z levim bočnim delom vozila trčil oziroma oplazil varnostno ograjo, ki fizično ločuje smerni vozišči. Nato je sunkovito zavil v desno, zaradi česar je vozilo začelo bočno drseti proti desnemu robu vozišča in trčilo v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Pet poškodovanih

Po trčenju v varnostno ograjo ob desnem robu vozišča je vozilo odbilo čez njo, se prevrnilo in trčilo še v drevesa ter brežino jarka. Po prevračanju je vozilo obstalo na brežini jarka, na desnem boku, med prevračanjem pa je iz vozila padel 33-letni potnik, državljan BiH, ki je ostal ukleščen pod vozilom. Izpod vozila so ga izvlekli mariborski gasilci, vendar je zaradi telesnih poškodb, ki jih je dobil v prometni nesreči, na kraju nesreče umrl.

Voznik vozila se je v nesreči hudo telesno poškodoval, še štirje njegovi sopotniki, vsi državljani BiH, pa lažje. Vse so z reševalnimi vozili odpeljali v mariborski klinični center. V vozilu sta bila še dva potnika, oba državljana BiH, ki pa v nesreči nista bila poškodovana. Voznika osebnega vozila, pri katerem niso zaznali prisotnosti alkohola, bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Zaradi prometne nesreče je bila štajerska avtocesta med Šentiljem in Mariborom za ves promet zaprta med 23.20 in 00.40, med 20.50 in 2.20 pa je bil zaprt le vozni pas, so še sporočili mariborski policisti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord