A. B. | 24. 2. 2023, 12:36

Za vedno se je poslovila igralka, ki je uprizorila Mojco v filmu Kekec

Facebook/Igor Jerele

Njen ikonični lik bo za vedno zapisan v zgodovino slovenske kinematografije. 

Poslovila se je Jasna Vidmajer. Še z dekliškim priimkom Krofak je uprizorila priljubljen lik Mojca v filmu Kekec. Uprizorila ga je v tretjem delu filma, imenovanem Kekčeve ukane. 

Z likom v črno-belem mladinskem filmu, ki ga je režiral Jože Gale, se je za vedno zapisala ne le v zgodovino slovenske kinematografije, temveč tudi v srca mnogih Slovencev.  

Pogreb priljubljene igralke se je že zgodil. Za vedno so se od nje poslovili na pokopališču Žale, v vežici svete Marije. 

Mojca v Kekčevih ukanah

Zadnji in tretji del trilogije o Kekcu, ki ga je uprizoril Zlatko Krasnič, govori zgodbo o vnovičnem obisku zlobnega Bedanca (uprizoril ga je Polde Bibič). Kekec in njegovi prijatelji ga morajo znova nagnati v kozji rog. 

Bedancu uspe ujeti Brinclja (Milorad Radovič) in Rožleta (Boris Ivanovski), pogumni Kekec pa ju s svojo domiselnostjo reši in ukane lakomnega Bedanca, ki se ujame v lastno past. Kekec ga na njegove prošnje reši iz pasti, a Bedanca to ne izuči. Se spomnite, ali je mir v njihove kraje uspel prinesti modrijan Vitranc (Jože Zupan)? 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord