4. 7. 2022, 09:51

Znan slovenski slikar in njegova žena umrla zaradi pijanega voznika

Facebook/Vinko Hlebš
Znan slovenski slikar in njegova žena umrla zaradi pijanega voznika (foto: Facebook/Vinko Hlebš)

"Zelo težko je sprejeti dejstvo, da jih več ni, ostaja pa samo tolažba, da sta skupaj nekje na lepšem," so zapisale njune hčerke. 

Slikar Vinko Hlebš je 2. julija umrl za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila dva tedna pred tem. Pijani voznik je takrat zapeljal na nasprotni pas ceste. Njegova žena je umrla na kraju nesreče. Hčerke Marijana, Urška in Eva so na družbenih omrežjih sporočile tragično novico. 

Ganljiv zapis

"Njegova žena, naša zlata mama, je umrla na mestu nesreče. Zelo težko je sprejeti dejstvo, da jih več ni, ostaja pa samo tolažba, da sta skupaj nekje na lepšem," so v objavi na Facebooku zapisale hčerke zakoncev Hlebš.

Facebook/Vinko Hlebš

"Vedno bosta ostala v naših srcih, Vinko pa bo živel večno v svojih prečudovitih slikah, polnih optimizma in življenjske radosti. Nadaljevale bomo s promocijo in objavo njegovih del. Hvala za vse izrečene besede tolažbe v teh težkih dneh," so še zapisale.

O slikarju

Slikar Vinko Hlebš se je rodil leta 1943 v Tržiču. Izobraževal se je na likovnih tečajih pri akademskem slikarju Milanu Batisti, Stanetu Kregarju in prof. Milanu Butini.

Facebook/Vinko Hlebš

Za svoje delo je leta 1986 prejel Prešernovo nagrado Gorenjske, leta 1991 je dobil plaketo mesta Tržič za likovno dejavnost.

Bil je član Dunajskega društva prijateljev umetnosti in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov. Razstavljal je na samostojnih in skupinskih razstavah, kot pedagog pa je poučeval na različnih tečajih slikanja in risanja.