2. 3. 2023, 16:52 | Promocijska objava

LEGO Minecraft mania!

promocijska fotografija

Računalniška igra Minecraft in LEGO kocke imajo ogromno skupnega. Vsak zase sta dosegla izjemno priljubljenost, ko pa sta leta 2012 združila moči, se je začela prava LEGO Minecraft manija! Mnogi se strinjajo, da kdor enkrat začne z LEGO Minecraftom, kar ne more nehati. Preberite, kaj se skriva v ozadju te uspešne zgodbe.

Čeprav je Minecraft namenjen predvsem mlajši generaciji, so LEGO Minecratf kocke postale kulturni fenomen, ki pritegne skoraj vsako generacijo. To je tudi razlog za njuno uspešno zgodbo. A kako se je vse skupaj začelo?

Minecraft in LEGO – kdo ju ne pozna?

Računalniška igra Minecraft je bila prvič objavljena leta 2009, ustvaril pa jo je švedski programer Markus »Notch« Persson. V Minecraftu igralci raziskujejo svet, podoben peskovniku iz LEGO kock, iz katerih lahko ustvarjajo čisto vse, kar jim pade na pamet: ladje, hiše ali karkoli drugega. Teren v igri je neskončen in dopušča brezmejno uporabo domišljije. Med igranjem igralci lahko odkrijejo nove surovine, izdelajo orodja in predmete po želji ter gradijo večje strukture. 

Igra Minecraft velja za eno izmed najbolj priljubljenih računalniških iger vseh časov. S tem nazivom pa se laskajo tudi LEGO kocke v svetu igrač. Znamka LEGO je bila ustanovljena že davnega leta 1932, njen začetnik pa je bil mizar, Danec Ole Kirk Kristiansen. Njegove igrače so bile najprej lesene, nato pa se je odločil za investicijo v tehnologijo injekcijskega brizganja plastika, kar je bila za tiste čase izjemno drzna in inovativna odločitev. Vendar je bila več kot pravilna! Uspehi podjetja LEGO so se samo še nizali en za drugim. To družinsko podjetje danes vodi Olejev vnuk Kjeld Kirk Kristiansen.

Mnogi primerjajo Minecraft z digitalno različico LEGO kock, v kateri lahko igralci iz kock zgradijo skoraj vse – od replik držav do prevoznih sredstev. Glede na specifike Minecrafta se njegova povezava z LEGO kockami sliši kot povsem logičen in naraven korak.

promocijska fotografija

Združitev titanov

LEGO v Minecraftu ni videl konkurence, s katero ne bi sodeloval, ampak se je z vsemi silami usmeril v skupen projekt, ki je izjemno uspešen še danes. Velikana sta komercialno združila moči v letu 2012, ko je LEGO izdelal več kompletov, ki so temeljili na virtualnem svetu Minecrafta. Leta 2022 je to uspešno partnerstvo tako praznovalo visok jubilej – svojo že deseto obletnico. 

Danski proizvajalec igrač je najprej izdelal štiri komplete Minecraft v mikro merilu, in sicer z manjšimi kockami in figurami, kot je to običajno za LEGO. Čez nekaj mesecev pa je sledila celotna paleta kompletov Minecraft v klasičnem LEGO obsegu, kot je značilen npr. za LEGO Star Wars ali LEGO Harry Potter.

Od takrat naprej so se kompleti LEGO Minecraft postopoma in postajali vse bolj priljubljeni med mladimi, najstniki in odraslimi, ki jih je zajela prava LEGO Minecraft »manija«! Ne glede na to, ali ste oboževalec ene, druge ali obeh oblik zabave, je nekaj zagotovo: vrhunsko oblikovani seti LEGO Minecraft vas bodo navdušili in vam nudili obilico zabave ob poustvarjanju alternativne resničnosti s pomočjo klasičnega medija. 

LEGO Minecraft seti

LEGO Minecraft kocke so rezultat sodelovanja med danskim podjetjem LEGO in nadvse priljubljeno video igro Minecraft. Njun skupen izdelek predstavlja edinstveno izkušnjo za oboževalce tako LEGO kock kot Minecrafta. S pomočjo teh kock lahko namreč navdušeno poustvarjajo ikonične prizore iz računalniške igre.

promocijska fotografija

Spletna trgovina LEGO Store ima trenutno na voljo več kot 30 kompletov LEGO Minecraft. Med najbolj priljubljenimi so:

· The Deep Dark Battle,
· The Sword Outpost,
· The Bee Cottage,
· The End Arena,
· The Frozen Peaks,
· The Swamp Adventure,
· The Panda Haven,
· The Guardian Battle,
· The Ice Castle,
· The Skeleton Dungeon.

Kaj lahko pričakujete v teh kompletih?

Na voljo so kompaktni kompleti z okrog 70 kosi, vse do bolj dovršenih »gradbenih projektov«, ki obsegajo približno 1000 kosov. Kompleti so navdihnjeni z izvirnimi Minecraft prizori, zgodbo in liki. Lahko se sestavljajo posamično ali pa se povezujejo z drugimi seti, kar je tudi osrednji koncept serije LEGO Minecraft.

Vsak komplet so navdihnili prizori ali bitke iz priljubljene video igre. Veliko je dinamičnih funkcij, kot so »eksplozije« ali »zrušitve« zgradb. V ospredju LEGO Minecraft izkušnje je preoblikovanje kompletov, vsestransko igranje in ustvarjalnost. Zato ima ta igra tudi veliko izobraževalno noto, saj omogoča otrokom, da razvijajo svoje spretnosti in se ob tem še zabavajo.

promocijska fotografija

Zakaj vas bo LEGO Minecraft navdušil?

Naraven prehod z virtualnih kock Minecraft kock na fizične LEGO kocke je dodal novo dimenzijo obema ustvarjalnima igrama. Kompleti LEGO Minecraft vsebujejo najljubše Minecraft like, bitja in okolja, ki ponesejo igranje računalniške igre na naslednjo raven.

Kompleti LEGO Minecraft združujejo čisto vse, s čimer svoje igralce očara računalniška igra. Skrbno so zasnovani tako, da spodbujajo produktivnost in sodelovanje, saj so polni barvitih likov, neverjetnih bitij in skritih presenečenj, ki čakajo na vas.