13. 8. 2020, 11:55 | Vir: STA

Ljubljanski policisti izsledili vandale, ki so na Križevniški ulici povzročili razdejanje

Facebook Križevniška

Ljubljanski policisti so izsledili skupino mlajših moških, ki je na začetku avgusta v centru Ljubljane poškodovala drevesa v cvetličnih koritih ter s kamnom razbila okno ene izmed hiš. Zoper 20-letnika, ki je razbil okno, in 21-letnika, ki mu je pomagal prevrniti drevo, bo podana kazenska ovadba zaradi suma poškodovanja tuje stvari.

Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, je do incidenta prišlo na Križevniški ulici in Židovski stezi v Ljubljani.

Da je skupina mlajših moških razbila okno ene izmed stanovanjskih hiš na Židovski stezi, je policijo obvestila oškodovanka. Policisti so osumljence kmalu po dogodku izsledili. Med preiskavo so ugotovili, da je okno poškodoval 20-letnik iz omenjene skupine. Po objavljenem pozivu v medijih je kaznivo dejanje poškodovanja dreves na Križevniški ulici prijavil tudi drug oškodovanec. Policisti so ugotovili, da sta isti 20-letnik in 21-letnik iz te družbe prevrnila tudi drevo v cvetličnem koritu in ga pri tem poškodovala, so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Zoper osumljena bo podana kazenska ovadba zaradi suma poškodovanja tuje stvari.

Na policiji pri tem poudarjajo, da je kljub različnim oblikam vandalizma vsem skupno poškodovanje ali uničenje stvari. Pri tem opozarjajo, da povzročeno škodo pogosto plačujejo oškodovanci, če pa so poškodovane javne dobrine, pa davkoplačevalci.

Nekaterih vrst škode, še posebej na spomenikih in naravnih dobrinah, ni mogoče izraziti v denarju in je pogosto tudi ni več mogoče popraviti. Na policiji zato pozivajo k prizadevanju, da bi nam skupaj uspelo doseči višjo kulturno zavest ljudi in da bo takih dejanj vse manj. Vsako dejanje je potrebno prijaviti policiji, da se lahko poiščejo odgovorni za nastalo škodo, so še zapisali.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.