11. 11. 2021, 15:24 | Vir: STA

Na zemljevidu ECDC večji del Evrope rdeč in temno rdeč

ECDC
Na zemljevidu ECDC večji del Evrope rdeč in temno rdeč (foto: ECDC)

Evropski center za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) je danes objavil posodobljen epidemiološki zemljevid, na katerem večji del Evrope ostaja rdeč in temno rdeč, tudi Slovenija.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500, pri izračunih pa sicer upoštevajo tudi delež pozitivnih testov.

Oranžnih in zelenih območij, kjer je epidemiološka slika boljša, je še naprej vse manj. V celoti oranžna je le Portugalska, Španija je večinsko oranžna, delno pa zelena in rdeča. Razmere so v primerjavi z drugimi deli Evrope boljše tudi v Franciji in Italiji.

Druge države so namreč večinoma rdeče oz. temno rdeče.

Temno rdeča območja so medtem poleg Slovenije med drugim še v baltskih državah, Romuniji, Bolgariji, Avstriji ter na Irskem, Slovaškem in Hrvaškem. Skoraj v celoti rdeče oz. temno rdeče so še Nemčija, Poljska, Grčija in Madžarska. Skandinavske države so večinoma rdeče, nekateri deli so še oranžni oz. temno rdeči. V večini državah so se razmere sicer rahlo poslabšale.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.