R.S. | 17. 8. 2023, 11:48

Hude obtožbe: slovenski ravnatelj in nekdanji smučarski tekač Robert Kerštajn naj bi spolno nadlegoval mladoletna dekleta

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na dan prihajajo izpovedi njegovih nekdanjih sotekmovalk in varovank. 

Robert Kerštajn, nekdanji slovenski smučarski tekač, danes pa trener in ravnatelj ene od gorenjskih šol, naj bi spolno napadel več mladoletnih deklet, poroča Dnevnik. Kranjski policisti so potrdili, da obravnavajo kaznivo dejanje s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost.

"Hči se nama je z možem v solzah zaupala, da se je vse skupaj začelo z opolzkimi besedami, potem je nadaljeval z otipavanjem. Dolgo je bila nemočna, to je bil vendarle njen trener. Nekega dne, ko jo je pripeljal domov z reprezentančnih priprav in sem videla, da je hči razburjena, sem ga poklicala k sebi in mu povedala, kar mu gre. Po besnem odzivu pred domačo hišo sva se z možem odpeljala naravnost na Smučarsko zvezo Slovenije (SZS) in se zaupala takratnemu tekaškemu vodstvu. Niso nama verjeli, prav tako kljub najini prošnji niso sprožili nikakršnega postopka," je povedala mama ene od nekdanjih tekačic.

 

Profimedia

"Podlo in nagnusno. Ni besede za tega izprijenca. Kdo ve, kaj vse se je dogajalo v preteklih letih in koliko deklet je zlorabil. Končno ga je ena le prijavila," je dejala ena nekdanjih najboljših slovenskih tekačic in večkratna olimpijka.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol