A. B. | 26. 1. 2023, 13:10

"Dej mi petsto evrov, jaz ti dam v najem luknjo"

Profimedia/Instagram/Domozlom/posnetek zaslona/fotomontaža

Stanovanje na sto kvadratnih metrih v 3. gradbeni fazi za 500 evrov na mesec brez stroškov v Ljubljani. Na lastne stroške si ga lahko tudi uredite. Bi ga najeli?

Na Twitterju in Instagram profilu Domozlom je zaokrožila ponudba nepremičnine, ki je mnoge razburila. Predvsem tisti, ki v trenutnem obdobju kupujejo ali najemajo nov dom, opažajo, da so cene vrtoglave. Vsi, ki ponujajo vsaj streho nad glavo, postavljajo cene, ki so za mnoge prebivalce nedostopne. Tokrat je zaokrožila ponudba nepremičnine, ki se razprostira na sto kvadratnih metrih, v tretji gradbeni fazi, lastnik pa za njo zahteva 500 evrov na mesec. A to še ni vse. 

Stanovanje v središču mesta, a ... 

Stanovanje, ki je dvignilo mnogo prahu, se nahaja na Dvornem trgu, torej v središču Ljubljane. V opisu lahko preberemo: "Stanovanje je na odlični, vrhunski lokaciji. V 3. gradbeni fazi, potrebno popolne obnove na stroške najemnika, ki plačuje samo 500 evrov najemnine mesečno in stroške," pri čemer dodajo, da je najem možen le dolgoročno, za deset ali dvajset let. 

"Investicije, ki jih opravi najemnik, ostanejo v stanovanju. Najemnik si lahko stanovanje prenovi po lastnih željah in potrebah, tudi višina stroškov prenove je odvisna od njega," lahko preberemo ob objavljenem oglasu na spletni strani Nepremičnine.net. 

Stanovanje je glede na fotografije v izjemno slabem stanju. Živeti v njem bi pomenilo, da ga sprva popolnoma prenovite, in to na lastne stroške. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by domozlom (@domozlom)

Mnenja so deljena: nekateri popolnoma zgroženi

Na Twitterju se je oglasila uporabnica, ki je zapisala: "Mislim, da smo dosegli dno. Nižje pa ja ne gre več?" Zgroženo je dodala: "Dej mi 500 evrov, jaz ti dam v najem luknjo." Pri tem je opozorila, da lahko adaptacija na lastne stroške pomeni tudi to, da vas najemnik iz stanovanja po prenovi odstrani: "Ti jo adaptiraj na svoje stroške in izgini, ko mi bo pasalo, ne da s seboj vzameš karkoli od svoje investicije," je končala. 

Pod objavo Domozloma na Instagramu se je zvrstilo veliko komentatorjev, ki so podajali ironične, a tudi jezne komentarje. Ena izmed uporabnic je zapisala, da lahko le za 500 evrov na mesec končno zaživi svoje sanje notranje oblikovalke, medtem ko je uporabnik resneje poudaril: "Pa v 3. gradbeni fazi! Prej v 3. rušitveni!! Pa saj niso normalni." 



Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ