R.S. | 30. 1. 2023, 21:00

Prva Metropolitan dražba se je začela: zagotovite si olimpijsko kapo in dres Anamarije Lampič

Uredništvo

Končni izkupiček dražbe bo v celoti namenjen Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo sredstva namenila nadobudnim mladim športnikov iz socialno šibkejših okolij. 

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) vsem oboževalcem Anamarije Lampič sporočamo, da se je dobrodelna dražba podpisane kape in podpisanega dresa s štartno številko z olimpijskih iger v Pekingu 2022 uradno začela. Z dobrodelno dražbo boste pomagali programu sklada Športnik sem, ki ga prvo leto organizira ZPMS. Namen sklada je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju športnih potencialov.

"Naš program Športnik sem je namenjen spodbujanju rekreacije, zdravega življenja, druženja. Naši uporabniki niso nadarjeni športniki, mi si v prvi vrsti prizadevamo za to, da se mladi gibajo in s tem krepijo svoje telesno ter duševno zdravje," je povedala Pika Jamšek, strokovna delavka ZPMS. 

Profimedia

Socialno in finančno šibkejše družine, v katerih otroci trenirajo najrazličnejše športe, se lahko prijavijo na interni razpis članic ZPMS po Sloveniji. "Prejete vloge in dokumentacijo pregleda Komisija za socialna vprašanja in humanitarne projekte, ki izbere prejemnike pomoči za eno šolsko leto. Otroci so izbrani pretežno glede na finančno stanje v družini in druge specifične situacije, veliko pa pripomorejo tudi motivacijska pisma, ki so napisana iz srca in z ogromno željo," je povedala Jamškova.

V šolskem letu 2022/2023 tako pomagajo 45 mladim pri plačilu mesečnih vadnin, nakupu opreme in pri plačilu morebitnih priprav. Nabor športov je letos zelo raznolik: tenis, nogomet, atletika, odbojka, rokomet, kikboks, plavanje, ples, gimnastika, plezanje, košarka, tek na smučeh, karate, kegljanje in boks.

Želite imeti kapo in dres Anamarije Lampič?

V dobrodelni dražbi sodelujete tako, da v komentar pod našo Facebook objavo zapišete znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti za kapo in dres s štartno številko, ki ju je lani na olimpijskih igrah v Pekingu nosila Lampičeva.

Izklicna cena za oba predmeta je 25 evrov. Kdor ponudi največ, bo novi lastnik podpisane opreme.

Dražba se je začela z objavo članka, sklenili pa jo bomo v ponedeljek, 6. 2., ob 10. uri. Ob 11. uri objavimo ime zmagovalca, tistega, ki je ponudil najvišji znesek, in bo postal novi lastnik podpisanih predmetov.

Ponudnika najvišjega zneska bomo kontaktirali, glede podrobnosti prevzema pa se dogovorimo osebno. In kar je najpomembnejše: končni izkupiček dražbe bo v celoti namenjen ZPMS in programu Športnik sem.

ZPMS

Vrhunska slovenska športnica

Lampičeva je v karieri osvojila tri zmage in 14 uvrstitev na stopničke v svetovnem pokalu - ima tudi tri kolajne s svetovnih prvenstev (ena posamična in dve v ekipnem šprintu). Po šestih letih kariere v smučarskem teku pa se je maja 2022 odločila, da bo postala biatlonka. Debitirala je 8. decembra na šprintu v Hochfilznu s petim mestom.  

Če želite prejeti kapo in dres 27-letnice, v komentar pod našo Facebook objavo zapišete znesek, ki ste ga pripravljeni odšteti. Kdor ponudi največ, bo novi lastnik podpisane opreme.

Izklicna cena za oba predmeta je 25 evrov.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ