A. B. | 29. 10. 2022, 20:00

Imamo ga! To je najlepši slovenski župan po mnenju bralcev Metropolitana (ki je gladko zmagal)

Facebook/fotomontaža

Vprašali smo vas, kdo si po vašem mnenju zasluži laskavi naziv najlepšega slovenskega župana. Glasovali ste med desetimi župani in niti eden izmed njih ni ostal brez glasov. A naziv je takoj pripadel ... 

Le hitro po predsedniških volitvah se bodo v Sloveniji odvile lokalne volitve, zato smo se vas odločili predčasno pozvati na glasovanje. Pripravili smo anketo, v kateri ste lahko izbirali med desetimi župani slovenskih občin, in izbrali tistega, ki je po vašem mnenju najlepši.

Niti eden izmed županov v anketi ni ostal brez glasov, a za najlepšega ste izbrali ...

Deset županov, a le en zmagovalec

V anketi ste lahko izbirali med desetimi župani občin, razpršenimi po celotni Sloveniji. Svoje mnenje je podalo 278 ljudi, zaradi česar je župan, ki je zasedel prvo mesto, tudi prepričljivi zmagovalec. Gre za Davida Klobaso, župana občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, ki je prejel kar 191 glasov in s tem laskavi naziv najlepšega slovenskega župana. Prepričal je kar 69 odstotkov vseh vprašanih. 

Z nekaj zaostanka in drug drugemu za petami sta drugo in tretje mesto zasedla Mitja Horvat, župan občine Duplek in Marko Soršak, župan občine Hoče-Slivnica. Prvi je prejel 29 glasov, kar predstavlja približno 10 odstotkov vseh glasov, drugi le enega manj – 28 glasov. 

Pod deset glasov, a kljub temu vsi izbrani 

Niti eden izmed županov ni ostal brez glasu. 4. mesto je z osmimi glasovi zasedel Matej Slapar, župan občine Kamnik, z le enim glasom manj mu je sledil Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper. A s tem je bitka šele postala napeta. S petimi glasovi je Daniel Cukjati, župan občine Vrhnika, z enim glasom prehitel Nejca Smoleta, župana občine Medvode, in Matijo Čakša, župana občine Šmarje pri Jelšah, ki sta od vas prejela vsak po štiri glasove. 

Vsak po en glas sta prejela tudi preostala kandidata. Blaž Račič, župan občine Jesenice, in Tomaž Žohar, župan občine Braslovče, sta prejela vsak po en glas. S tem smo dokazali, da so lepi ne le vsi župani, temveč da, kot pravi pregovor, "imajo vsake oči svojega 'malarja'".  

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol