25. 4. 2022, 12:31

Kaj je želela Urška Bačovnik Janša sporočiti z obleko?

Bobo

Potem, ko sta zakonca Janša opravila volilno dolžnost, v javnosti odmeva oblačilo, za katerega se je odločila premierjeva žena. 

Veliko pozornosti je ob prihodu na volišče pritegnila žena premierja Urška Bačovnik Janša. Volila sta v domačem Šentilju pri Velenju. Janez Janša je bil elegantno oblečen:  temno modra obleka, bela srajca in kravata v rumeno-modrem odtenku stranke SDS, Urška pa se je odločila za bolj sproščen videz. Svetlo modre kavbojke je kombinirala z belim suknjičem in nadvse zanimivo majico s potiskom. 

Po poročanju Slovenskih novic je bila oblečena v majico gejevskega aktivista in borca za pravice skupnosti LGBT. Na beli majici je bilo upodobljeno srce, ikonična ilustracija Keitha Haringa Love Heart. Haring je pokojni ameriški umetnik iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja. Bil je aktivist za pravice istospolno usmerjenih, ki je še posebej cenjen v tej skupnosti. Kolaž srca je Haringova alegorija na svobodno ljubezen, širjenje zavedanja o nevarnosti aidsa.

Se je Urška zavedala, ko je majico oblekla, kaj je umetnik s tem kolažem želel sporočiti? Ali je naivno in nevedno oblekla ''le'' majico s potiskom srca? Bi Janez Janša objavil to sliko, če bi vedel za to?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janez Janša (@jjansasds)

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.