23. 6. 2022, 16:25 | Vir: STA

Kaj se dogaja z osumljencem, ki je v Lendavi streljal na vozilo?

Slika je simbolična.

Profimedia

Vzrok spora policisti še preiskujejo, za zdaj sklepajo, da je šlo za maščevanje. 

Policisti so izsledili moškega, ki je v ponedeljek v lendavskem lokalu v Mlinski ulici po verbalnem sporu z lastnikom vozila odšel na parkirni prostor in trikrat ustrelil v vozilo oškodovanca, nato pa pobegnil. 

Kot je povedal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota Bojan Rous, so policisti na podlagi zbranih obvestil in opisa osumljenega ter prejšnjih ugotovitev utemeljeno sklepali, da gre za 30-letnega moškega z upravne enote Maribor, ki neuradno prebiva tudi na območju občine Moravske Toplice. Prijeli so ga isti dan malo pred polnočjo.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor zaradi ponovitvene nevarnosti in prej storjenih kaznivih dejanj - povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari in nasilništva.

Vzrok spora policisti še preiskujejo, za zdaj sklepajo, da je šlo za maščevanje. Strelno orožje, ki ga storilec uporabil, še iščejo. Osumljeni je imel dovoljenje za posest dveh pištol, za eno so med preiskavo ugotovili, da jo je pred storitvijo kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti prodal, druge pa niso našli.

Na vprašanje o posesti oziroma uporabi strelnega orožja je Rous pojasnil, da neuradno sicer kakšno prijavo dobijo, vendar je samo informacija, da nekdo ima orožje, premalo, da bi dobili odredbo za hišno preiskavo in da se mora žal prej kaj zgoditi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.