R.S. | 13. 1. 2023, 19:29

Ko slovenske vplivnice niso vredne zaupanja: sledilcem omogočajo možnost 'hitrega zaslužka'

Profimedia

Nekdanje tekmovalke lanske sezone Sanjskega moškega so delile vabilo k dodatnemu zaslužku, pri tem pa zanemarile legitimnost naložb.

Neznanec z vzdevkom Kriptotrejd na Instagramu nagovarja k investiciji v neznani kriptožeton. Trdi, da bo sam vložil denar, obljublja velike zaslužke, jamči zagotovljen dobiček, in ustvarja vtis ekskluzivnosti, vse pa deluje zelo skrivnostno, poroča Varni na internetu

"Nenazadnje ne vemo niti, kdo stoji za profilom. Obljube po zaslužku med svoje sledilce širiju tudi nekatere spletne vplivnice, kar pa še ni zagotovilo, da ne gre za prevaro. Objave, ki nagovarjajo k finančnemu vložku vsebujejo tipične znake investiijske prevare, zato previdnost ni odveč. Žrtvam investicijskih prevar svetujemo, da goljufijo čimprej prijavijo na policijo," so zapisali na družbenih omrežjih. 

Vplivnice in prevare

Nekdanje tekmovalke lanske sezone Sanjskega moškega so na svojih profilih delile vabilo k dodatnemu zaslužku, pri tem pa so po poročanju Siol.net zanemarile legitimnost naložb. Svoje sledilce so nagovarjale Carmen Osovnikar, Laura Beranič in Nina Radi.

V kolikor razmišljate o kakršnihkoli investicijah, sploh v kriptovalute, še pred prvim nakazilom nujno poiščite mnenja strokovnjakov. Če boste sami iskali informacije na spletu, bodite previdni, saj goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svojih platform!

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol