R. K. | 26. 1. 2023, 11:01

Pogumna slovenska policista s hitrim posredovanjem moškemu rešila življenje

Slika je simbolična.

Milos Vujinovic/Borut Živulovič/Bobo/fotomontaža

V Brežicah se je odvijala prava drama. Na srečo sta bila na kraju prisotna policista, ki sta se odzvala z občudovanja vredno potezo.

Nekaj pred 10. uro so bili brežiški policisti obveščeni o nenavadnem in motečem obnašanju moškega na železniški postaji v Brežicah. Na kraj so se odpravili policisti. Ob njihovem prihodu je moški stal ob železniških tirih. Ko je opazil vlak, ki se je približeval iz smeri Krškega, je poskušal skočiti na tire.

Policista sta mu namero v zadnjem trenutku preprečila na način, da sta ga prijela za roke in podrla na tla. Moškega sta zaržala do prihoda reševalcev, ki so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Profimedia

Kam se obrniti, če ste v stiski?

Za nasvete o ustreznih oblikah pomoči ali samo za podporo in pogovor je na voljo več telefonskih linij. Pomembno je, da v primeru stresa in duševnih stisk veste, da niste prepuščeni sami sebi:

Klic v duševni stiski:01 520 99 00 (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj), zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 (24 ur na dan, vsak dan) ter TOM telefon za otroke in mladostnike 116 111 (vsak dan med 12. in 20. uro).

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec