T. R. K. | 24. 5. 2024, 14:03

Nekdanji policist prek Snapchata nadlegoval več kot 200 najstnic: ga čaka dosmrtna zaporna kazen?

Profimedia/fotomontaža/fotografija je simbolična

Nekdanji policisti je prek Snapchata nadlegoval več kot 200 deklet. Sodišče je zdaj njegovo pritožbo glede dosmrtne kazni zavrnilo. 

V preteklem tednu smo v Sloveniji v medijih zasledili primer 23-letnega plenilca iz Celja, ki je prek Snapchata nagovarjal 13 do 16 let stara dekleta, da mu pošljejo intimne fotografije. Ustvaril je lažne profile in prek tega pisal dekletom. 

Tokrat pretresljiv primer prihaja iz Avstralije. Lewis Edwards, nekdanji policist južnega Walesa, je priznal več kot 100 spolnih kaznivih dejanj zoper otroke in bil lani obsojen na dosmrtno kazen, poroča BBC. Nekdanji policisti je prek Snapchata nagovarjal več kot 200 mladoletnih deklet. 

Lani je bil zaprt, vendar so njegovi odvetniki v njegovem imenu v četrtek trdili, da sodnik ne bi smel izreči dosmrtne kazni. Trije sodniki na sodišču so tožbo 24-letnika zdaj zavrnili. Sodnica May je dejala, da se je zdelo, da ima Edwards "ustaljeno, perverzno zanimanje za mlada dekleta". 

"V teh okoliščinah lahko razumemo sodnikovo ugotovitev, da je nemogoče sklepati, kdaj in ali sploh bo tveganje, ki ga je predstavljal pritožnik, prenehalo." Na kronskem sodišču v Cardiffu je bilo oktobra lani na obravnavi povedano, da je Edwards prek lažnih računov na Snapchatu, kjer se je izdajal za 14-letnega fanta, na spletu nagovarjal več kot 200 deklet, starih od 10 do 16 let, poroča Sky News.

Številna dekleta je prosil za nespodobne fotografije v šolski uniformi, druga pa izsiljeval z grožnjami, da bo objavil njihove fotografije ali da bo škodoval njihovim družinam in jih tako želel prisiliti k sodelovanju. 

Profimedia

Krivdo obtoženi priznal 

Edwards, nekdanji prebivalec območja Cefn Glas v Bridgendu, je priznal krivdo za skupno 161 kaznivih dejanj. Nekdanji policist se sicer ni udeležil izreka kazni, prav tako se ni udeležil četrtkove obravnave pritožbe.  Edwardsova odvetnica Susan Ferrier je ob tem dejala, da je dosmrtna kazen pretirana in da naj bi bil obtoženi v času dejanja "čustveno nezrel"

Na to je Roger Griffiths v imenu okrožnega tožilstva odgovoril in izpostavil, da kazen v okoliščinah tega primera "ni bila pretirana."  Z njim se je strinjala tudi sodnica May, ki je v primeru sodila in odločila, da "dosmrtna kazen v tem primeru ni nerazumna." 

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu