K. M. | 19. 4. 2022, 16:55

Kaj se je dogajalo na prvi dan predčasnih volitev?

Veliko volivcev je svoj glas oddalo že na predčasnih volitvah.

BOBO

Imajo državljani kljub še nekaj soočenjem že izbrane kandidate, ali se nam zgolj mudi na dopust?

Prvi volivci na družbenih omrežjih že sporočajo, da so svoj glas uspešno oddali; fotografije z volišča na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pa prikazujejo precejšnjo množico. Koliko ljudi se je prvega dne predčasnih volitev udeležilo, bo sicer znano jutri do opoldneva, so za N1 dejali na Državni volilni komisiji.

Predčasnih volitev se je udeležil tudi predsednik države Borut Pahor. V Ljubljani je tako že oddal svoj glas ter ob tem vse prebivalce pozval k udeležbi na volitvah. "S svojo odločitvijo, po svoji vesti in prepričanju, si vzemite pravico in neposredno vplivajte na prihodnost naše države," je dejal.

BOBO

Glasovanje na Obali poteka na upravnih enotah, kjer pa v Kopru tako velikega zanimanja očitno niso pričakovali. Dolga vrsta občanov, željnih oddaje svojega glasu, se je pred upravno enoto vila že od zgodnjih jutranjih ur, piše Regionalobala. Po pričevanju njihove bralke, ki je v vrsti čakala kar 40 minut, je gneča nastala že ob 7. uri. Poleg čakanja pa je predčasne volivce in volivke v slabo voljo spravljala tudi slaba pripravljenost volišča. "Nikjer ni nobenega lista, napisa, kam moraš iti, če voliš v volilnem okraju Koper 1 ali Koper 2," je pojasnila bralka in dodala, da se za informacije vsi obračajo na varnostnico, ki je v veliki gneči očitno preobremenjena, povrh vsega pa mora poslušati še pritoževanja nad neorganiziranostjo.

Po državi se je odprlo 96 volišč, na katerih je pred nedeljskimi volitvami mogoče predčasno oddati svoj glas do vključno četrtka med 7. in 19. uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord